БСП: В най-скоро време ще насрочим заседание на Националния съвет

  • 29 юни 2024 14:24

  • 819
  • 5
БСП: В най-скоро време ще насрочим заседание на Националния съвет
© БСП

Новото ръководство на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е обсъди идеи за мерки, които да възстановят диалога в партията и да върнат съвместното взимане на решения.

Предложенията дойдоха на поредица от срещи, които и.ф. председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Атанас Зафиров и председателят на ПГ и организационен секретар Борислав Гуцанов започнаха, за да консолидират партията, съобщават от партията.

Те се срещнаха с Движение „Бузлуджа“, Платформа „Социализъм ХХI век“ и Инициатива „Социалисти за развитие на България“. Участваха и Филип Попов и Гергана Алексова от страна на новото временно ръководство на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Срещите събраха силни леви фигури като лидерът на Платформа „Социализъм ХХI век“ Георги Пирински, Иван Таков, Жельо Бойчев, Трифон Панчев, Петър Мутафчиев, Иван Пешев, Еньо Савов, Емилия Масларова, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Тони Попов, Петя Панчева и Емил Бехар.

Движенията в партията предложиха на Националния съвет да се обсъди избор на нов състав на Изпълнителното бюро, както и приемане на решение за незабавно възстановяване на правата на всички неправомерно изключени от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

На масата беше поставена и идеята за приемане на нови правила за прекия избор на председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - точно установяване на членския, съответно на електоралния състав на партията, както и решение относно правата за кандидатиране. Избор на нов главен редактор на вестник „Дума“ също е сред темите, поставени пред ръководството от движенията.

Друга идея е свързана с 12 юли, деня на приемане на Конституцията и организиране на публична среща-разговор по актуалните конституционни проблеми и на писмо до социалистите и симпатизантите, което в хода на отчетно-изборните събрания да очертае приоритетните задачи пред партията в предстоящите седмици и месеци, както и утвърждаване на широко представена група за подготовка на Националния събор „Бузлуджа 2024“ под надслов „Заедно за ново начало на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и Лявото“.

БСП проведе среща с "Левицата!"

От предложените мерки не виждам нещо, което да не може да бъде изпълнено“, каза Атанас Зафиров. „В най-скоро време ще насрочим заседание на Националния съвет, за да започнем да говорим по тези въпроси. Не бива да стигаме до реваншизъм. Оттук нататък ще поставим всичко на масата, ще обсъждаме заедно проблемите и ще взимаме решенията колективно.“

Временно изпълняващият функциите председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заяви категорично желание да работи в посока обединение на партията.  

„Напрежението постепенно спада - и в ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, и в парламентарната група, и по структурите“, каза Атанас Зафиров. – „Всички, които седим на тази маса, сме решени да извървим до края пътя, по който поехме на последния Национален съвет“, допълни той.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
819 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Наблюдател

2024.06.29 | 17:24

5
Колко национални съвета ще насрочва те? Нали в последният се реши да не се коалирате с Герп и Дпс, ама май натам отивате, да хванете последният влак. Зафирчо, за нищо не ставаш....

2024.06.29 | 16:54

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.29 | 16:45

3
Дори един идиот би се спрял и би разбрал, че социализмът не работи, но бесепедерите продължават 45 години + 35 да държат държавата на дъното.

2024.06.29 | 16:43

2
В най-скоро време ще получите бомби под всеки автомобил и отрова в къщите на вас и всичките ви роднини до 9-о коляно, защото не се спряхте да дърпате държавата надолу. Изроди!
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.06.29 | 14:42

1
КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПСИХО ЛАЙНЯР, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР, НО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН ЗА СЛУЖБАТА МУ КЪМ ОКУПАТОРА САЩ!.

Добави коментар

Водещи новини