Украйна показа унищожаване на окупатори

Getty (архив)
share

Морски пехотинци от Въоръжените сили на Украйна унищожиха около двадесет военни на Руската федерация, съобщи министерството на отбраната в Киев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13582

"Войници и офицери от 503-ти отделен батальон на морската пехота направиха успешна засада срещу окупаторите. На кадри, заснети на непосочено място, се вижда как двадесетина руски военни влизат в полуразрушена сграда. След като изчакаха подходящия момент, украинските морски пехотинци откриха огън по живата сила на противника. На видеото се вижда как един войник се измъква от сградата", написа базираното в Киев издание УНИАН, като се позова на силовото ведомство.

Днес в. "Украинская правда" публикува данни за руските загуби в жива сила и техника на Москва от началото на войната (24 февруари). "Към този момент силите на окупаторите са дали 41 560 жертви (150 нови), пленниците са 1500, извадени от строя са:  2230 самолета, 191 хеликоптера, 1792 танка (3 нови), 4032 (три нови) сухопътни бойни машини, 950 (четири нови) арестантски установки, 123 (пет нови) системи за противовъздушна отбрана, 260 ракетни комплекса, 2964 (три нови) единици автомобилна техника, 15 кораба и катера, и 742 дрона", добави вестникът.

Руските сили продължават с опитите си да водят офанзива  по черноморското крайбрежие на Украйна. "Във връзка с това днес в град Николаев въведоха комендантски час. От 23 часа в петък до 5 часа в неделя (времето съвпада с българското) се забранява излизането. Хората, на които им се налага да излязат по работа или други причини, трябва да носят в себе си документ за самоличност", каза ръководителят на областната военна администрация Виталий Ким.

"Входовете и изходите на Николаев ще бъдат затворени. В някои части на града ще се провеждат действия по откриване и обезвреждане на помагачи на окупаторите", допълни управникът.

Ким допълни: Ние не очакваме масирана военна атака срещу Николаев.

Русия смути с новосформирания батальон "Тигър", който ще воюва в Украйна

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13582

Водещи новини

Още новини