Украинската прокуратура: До момента няма доказателства срещу сина на Джо Байдън

gettyimages (архив)
share

Украинският генерален прокурор каза днес, че не знае да има доказателства за нарушения, извършени от сина на бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, и че до момента не е бил търсен от чуждестранни адвокати във връзка със случая, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

В телефонен разговор с украинския си колега Володимир Зеленски на 25 юли американският президент Доналд Тръмп поискал от него да разследва Байдън и сина му Хънтър, който работел за украинска газова компания. Този разговор стана причина срещу Тръмп да започне разследване за импийчмънт, което трябва да установи дали президентът се е опитал да се облагодетелства политически, настоявайки за чуждестранно разследване срещу един от основния си политически съперници.

Запитан на пресконференция дали разполага с доказателства за злоупотреба от страна на Хънтър Байдън, украинският генерален прокурор Руслан Рябошапка отговори, че той няма такава информация. На въпрос дали личният адвокат на Тръмп Рудолф Джулиани е влизал в контакт с него, Рябошапка отвърна, че чужденци не са контактували с прокуратурата.

По-рано днес украинската генерална прокуратура съобщи, че разследва отново делата, свързани с газовата група "Бурисма", в която преди време е работил синът на Джо Байдън. Рябошапка обясни, че прокуратурата преразглежда случаи, в които са били взети "незаконни процесуални решения" и те не засягат сина на Джо Байдън.

Водещи новини

Още новини