Зеленски се среща с папа Франциск

gettyimages
share

Володимир Зеленски пристигна в Рим за разговори, след като посети Лондон и Париж. Украинският президент обсъди предложения от него „план за победа“ с лидерите на Великобритания, Франция и бъдещия ръководител на НАТО, докато се стреми да получи военна подкрепа.

На съвместната пресконференция с италианския премиер Джорджия Мелони стана ясно, че Италия е категорично против използването на ракети с голям обсег по територията на Русия, но ще продължи да помага на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. В събота Зеленски трябваше да запознае съюзниците си със своя план в Рамщайн, но срещата не се състоя след като Джо Байдън отмени визитата си в Европа заради урагана ”Милтън”. Очаква се по-късно днес украинският президент да се срещне с папа Франциск и лидерите на Германия относно по-нататъшната подкрепа за Украйна.

Зеленски обсъди по време на визитата си в Лондон използването на оръжия с голям обсег

„Целта на нашата подкрепа е да поставим Украйна във възможно най-добрата позиция за поставяне на маса за преговори за мир, маса за преговори, която не означава капитулация, както мнозина предложиха по страхлив начин“, заяви премиерът на Италия Джорджа Мелони.

Водещи новини

Още новини