Зеленски обсъди по време на визитата си в Лондон използването на оръжия с голям обсег

  • 10 октомври 2024 17:13

  • 494
  • 22
Зеленски обсъди по време на визитата си в Лондон използването на оръжия с голям обсег
© Getty Images/Guliver

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога поиска днес от САЩ и Великобритания позволение въоръжените сили на страната му да използват западни ракети с голям обсег на руска територия, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14815

Зеленски отправи своя призив по време на посещение в Лондон, където се срещна и с новия генерален секретар на НАТО Марк РютеМарк РютеМарк Рюте е генерален секретар на НАТО и лидер на нидерландската Народна партия за свобода и.

"От правна гледна точка това е възможно, защото Украйна има право да използва оръжията си, ако те могат да поразяват цели в Русия, ако тези цели представляват заплаха за Украйна", каза Рюте, цитиран от ДПА.

В същото време той добави пред репортери на "Даунинг стрийт" 10 след разговорите, че от "отделните съюзници (зависи дали) ще се съгласят". 

Рюте подчерта, че не се притеснява от възможността Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да се върне в Белия дом и да сигнализира за оттегляне на подкрепата на Съединените щати за Украйна.

"Не се притеснявам за това, защото съм абсолютно убеден, че САЩ участват във всичко това, защото разбират, че не става въпрос само за Украйна, но и за тях, и че от Вашингтон до Сан Франциско, целите Съединени щати ще бъдат по-малко защитени, ако Путин спечели в Украйна", заяви той.

Рюте не се притеснява за американската подкрепа за Украйна

Говорителят на британския премиер Киър Стармър Киър СтармърКиър Стармър – британски юрист и политик от Лейбъристката партия. Киър Стармър е роден на 2 каза, че "в момента се води дискусия между Великобритания, Украйна и международни партньори за това как да помогнем на Украйна преди зимата".

"Очевидно искаме да поставим Украйна в най-силната позиция. Няма обаче война, която да е спечелена с едно оръжие, и ракетите "Сторм Шадоу" не са ключът към победата. И специално за "Сторм Шадоу" няма промяна в позицията на британското правителство що се отнася до използването на ракети с голям обсег", каза говорителят на Стармър. 

По-рано Русия заяви, че ще отвърне, в случай че западни страни позволят на Украйна да поразява цели на нейна територия с техни ракети. Президентът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 каза миналия месец, че подобно решение би означавало, че страните от НАТО влизат в пряк конфликт с Русия и че "цялата същност на конфликта ще се промени", отбелязва БТА. 

Днешната среща бе от помощ за Украйна, след като планираната среща с нейни основни партньори бе анулирана, тъй като американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в отмени посещението си заради урагана "Милтън". 

Зеленски каза, че е говорил за "правилните условия за справедлив край на войната", без да даде подробности. 

"Благодаря на Обединеното кралство за продължаващата подкрепа в сферата на отбраната, включително с оръжия с голям обсег", написа той в "Екс". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
494 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2024.10.10 | 18:13

22
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro
баба гицка

2024.10.10 | 18:12

21
Ако духам редовно на АХМЕД МУСА, дали американския ОКУПАТОР сащ, ще ми върне Македония и западните покрайнини?

2024.10.10 | 18:01

20
Чифута е ниско подобие на човек, паразит, враг на човечеството, известен с това, че винаги лъже, мами, известен с кръвосмешателство, болен извратен в кръвтта, подъл, лукав, нечистоплътен, хлъзгав и лицемерен! Евреинт предаде Христос, евреин стои зад всяка война случвала се в Европа включително и 2-те световни! Евреи стоят зад извратеното движение лгбт, евреинът трябва да бъде унищожен, това е паразит, противен и вреден за човека !

2024.10.10 | 17:40

18
Грузинците започнаха да осъзнават двойното значение на сътрудничеството със САЩ и НАТО и обърнаха палачинката. Сега е ред на окраинците да се осъзнаят и да обесят клоуна.После и в Армения с другия слуга пашинян.

2024.10.10 | 17:45

19
Че като са му ушили бялото знаме и го развее всичко ще се оправи с магическа пръчка... Трудностите за Зеленски и остатъците от Украйна тепърва предстоят, както и да осъзнае, че тези, които му наливаха пари за сметка на погубването на животи всъщност не са му приятели...
ne

2024.10.10 | 17:40

17
tia evrogeiskite oligofreni tolko li sa glupavi ta ne mogat da razberat tce prosiakat gi vodi kam treta svetovna voina

2024.10.10 | 17:39

16
В Иличовск кораб под панамски флаг, пристигащ от Констанца, го разтоварват встрани от другите. Констанца въобще не е пристанище за транзит на доставки на оръжие за Украйна. Последващи взривове, след тези от ракетите. Не ще да е било жито.

2024.10.10 | 17:39

15
Само не мога да разбера да Зеленото джудже са му сменили субстанциите или са увеличили дозата, че сънува такива врели - некипели. До сега в световната история, не съм чувал победения, да предлага неизпълними условия на победения, освен, ако не е да хвърля прах в очите на заблудения си народ, който гине, в услуга на задокеанските си господари.

2024.10.10 | 17:38

14
UMRI BE NARKOMAN DOLEN

2024.10.10 | 17:37

13
Вчера Борел каза, че ако ЕС спре да подкрепя Украйна с оръжие, то тя ще издържи само 15 дни! А комедийния актьор-наркоман, че има условия за мир преди края на годината. Май някой бърза!

2024.10.10 | 17:37

12
SLAVA NA BRATSKA RUSIA I SMART ZA EVROGEIZERITE

Добави коментар

Водещи новини