Експертът по сигурност Ивайло Иванов за стрелбата срещу Фицо: Изваден е духът от бутилката!

Getty Images, архив
share

За съжаление, стрелбата срещу Роберт Фицо е доста неприятен акт. Всички популистки и радикални партии, които се заиграват с национализма и използването на сила във вътрешнополитически план, вадят наяве един дух от бутилката, който веднъж излязъл, няма прибиране обратно и той може да се върне и спрямо тях. Това коментира за "Фокус" Ивайло Иванов, експерт по сигурността по повод стрелбата срещу словашкия премиер.

"Забелязахме, че и в Германия през последните седмици имахме нападение към политици, което е опасна тенденция за вътрешнополитическата стабилност и сигурност във всяка една европейска държава", обърна внимание Иванов.

Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицо, има опасност за живота му

Според експертта по сигурността всички подобни актове трябва да бъдат твърдо осъждани и да се вземат всички възможни мерки: "И тези, които участват и инспирират подобни действия, призовават за насилие под каквато и да е форма срещу своите политически противници да бъдат осъдени, включително и ако трябва да се използват ефективни осъдителни процедури за подобни призиви".

Водещи новини

Още новини