Принцесата на Уелс се появи на погребението на Елизабет II с перлено колие, принадлежало на кралицата

gettyimages
share

Принцесата на Уелс се появи на погребението на Елизабет II с перлено колие, принадлежало на кралицата, а херцогинята на Съсекс носеше бижута, подарени ѝ от покойния монарх, съобщават британските медии. 

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 232

Съпругата на престолонаследника Уилям беше в черна рокля, чийто модел според електронното издание на сп. "Хелоу" е на модната къща "Алекзандър Маккуин". Тя носеше черна шапка и перлено колие, принадлежало на покойната кралица Елизабет II. Според електронното издание на сп. "Ел" принцесата на Уелс е носила същото колие на погребението на принц Филип през миналата година като израз на почит и възхищение към любовта между двамата съпрузи. Роклята й беше допълнена с широкопола шапка с воал.

Мегън Маркъл си сложи обеци, подарени ѝ от Елизабет II

Принцеса Шарлот, дъщерята на принца и принцесата на Уелс, носеше брошка с формата на подкова в памет на покойната си прабаба. Елизабет II беше известна като любителка на конете, съобщи електронното издание на в. "Дейли телеграф". 

Малката принцеса вървеше след ковчега заедно с брат си Джордж. Децата пристигнаха с майка си и с кралицата консорт Камила. Погребението на кралица Елизабет II е ключов момент в живота на 9-годишния Джордж и 7-годишната Шарлот. Те се присъединиха към 2000 опечалени на церемония, наблюдавана от милиони зрители по цял свят. 

Участието на децата на траурната церемония в памет на 96-годишната кралица беше внимателно координирано от родителите Уилям и Кейт, отбелязва в. "Дейли телеграф". 4-годишният Луи остана вкъщи през този дълъг ден на обществени задължения. 

Погребението на кралица Елизабет II е първият път, когато Джордж и Шарлот се появяват пред обществото след смъртта на прабаба им на 8 септември. 

Според източници това е било следствие от колективно семейно решение. Предполага се, че децата сами са пожелали да участват в погребалната процесия. Това е разбираемо предвид уважението и обичта към прабаба им и централното място, което тя заемаше в семейството, както и важността й за монархическата институция. 

Приживе Елизабет II разпореди фотосесия с наследниците на короната, в която участваха не само тогавашният принц, сега крал Чарлз Трети и принц Уилям, но и малкият принц Джордж. 

Херцогинята на Съсекс дойде на траурната церемония в Уестминистърското абатство с перли и диамантени обици, подарени ѝ от покойната кралица. Съпругата на принц Хари носеше същите обици на първия си публичен ангажимент редом с покойната кралица през юни 2018 г. , отбелязва в. "Дейли телеграф". Тогава те откриха нов мост в Чешър. 

Съпругата на принц Хари седеше близо до принцеса Беатрис, зад кралицата консорт Камила. Херцогът на Съсекс пък бе зад баща си, крал Чарлз Трети. 

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 232

Водещи новини

Още новини