Макрон настоя да се изчака още от 4 до 6 седмици преди мерките във Франция да бъдат смекчени

Getty Images/Guliver (архив)
share

Френският президент Еманюел Макрон призова днес да се изчака още от 4 до 6 седмици, преди властите да разхлабят ограниченията, въведени срещу епидемията от коронавирус, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Попитан по време на разговор със студенти в учебен център за професии в промишлеността в парижкото предградие Стен Макрон ги призова да "издържат още няколко седмици", предаде АФП. "От четири до шест седмици", добави президентът по време на посещение на промишлен обект.

Доколкото показателите на епидемията бележат ръст във Франция, скоро може да бъдат въведени нови ограничителни мерки в около двайсетина департамента, поставени под "засилена степен на бдителност", отбелязва агенцията.

В момента се провеждат консултации между префекти и представители на общинските съвети в тези департаменти, разположени по-специално в Ил дьо Франс и около големите мегаполиси. В края на тези консултации могат да бъдат разпоредени местни локдауни през почивните дни, като тези, които се прилагат в Ница и Дюнкерк.

Отново! Франция регистрира над 25 000 новозаразени с коронавирус

Френският президент ще проведе тази седмица среща с членове на правителството, за да се подготви въвеждането на "здравен пропуск", който няма да бъде "ваксинационен паспорт", с оглед на повторното отваряне на културни обекти и ресторанти, затворени заради пандемията.
 

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини