Грета Тунберг ще обсъди с евродепутатите климатичните промени

Getty Images (архив)
share

По време на извънредно заседание на комисията на Европейския парламент (ЕП) по околна среда и обществено здраве, евродепутатите ще обсъдят с активистката за борба с климатичните промени Грета Тунберг европейското законодателство за климата, което трябва да бъде обявено същия ден от Европейската комисия (ЕК). Това се предвижда в програмата за работа на ЕП в сряда.

Преди заседанието на комисията, в 13:30 ч българско време, председателят на ЕП Давид Сасоли ще се срещне с Тунберг.

Хиляди се събраха на протест срещу климатичните промени в Бристъл

Междувременно в сряда ще се проведе и инициативата „Споразумение на кметовете за климата и енергията" и Европейския пакт за климата за 2020 г. Събитието ще се проведе в ЕП, където ще бъдат обсъдени мерки за постигането на неутрални за климата градове. Председателят на ЕП Давид Сасоли ще открие следобедната му сесия а сред гост-лекторите ще бъдат кметове от множество градове от целия ЕС. По време на събитието ще бъдат обявени тримата кметове победители в наградите на инициативата за 2020 г.

Утре пък Давид Сасоли ще се срещне с министър-председателя на Норвегия Ерна Солберг. В сряда Д. Сасоли ще се срещне със заместник-председателят на полския Сейм Влоджимеж Царзасти и председателя на Комитета на регионите Апостолос Цицикостас.

 

Брифинг за пленарната сесия. Пресслужбата на ЕП ще проведе брифинг за пресата с говорителите на политическите група на ЕП в 12.00 ч. българско време в петък (зала Ана Политковская, пресцентър, Брюксел).

Водещи новини

Още новини