Ципрас: Гърция ще бъде друга държава след 6 месеца

Getty Images/Guliver
share

Новият гръцки премиер Алексис Ципрас обяви, че очаква да бъде постигнато споразумение за реформите в страната му по време на утрешната министерска среща на еврогрупата в Брюксел, съобщи Нова телевизия.

"Утре очаквам да има тежки преговори, но съм убеден във възможността да бъде постигнато споразумение", казва Ципрас пред германското списание "Щерн". "Ние не искаме нови кредити и помощи. Вместо пари, на нас ни е необходимо време за изпълнение на нашия план за реформи. Гърция ще бъде съвсем друга държава само след 6 месеца. Това Ви обещавам", казва премиерът.

Новото гръцко ляво правителство иска да прекрати програмата от помощи, която започна да се прилага в Гърция преди 5 години. В рамките на тази програма на международните кредитори - Европейската комисия, Международният валутен фонд и Европейската централна банка, Гърция въведе строги икономически мерки, които Ципрас не одобрява.

Сегашните власти в Атина искат да проведат нови реформи, които да бъдат под техен контрол, но ЕС настоява Гърция да продължи с изпълнението на финансовия план, който изтича на 28 февруари.

 

Водещи новини

Още новини