Заимов: В Гърция предстои катастрофа

  • 07 юли 2015 07:40

  • 3314
  • 5
Заимов: В Гърция предстои катастрофа
©

Това което се случва с Гърция ще повлияе на целия свят. Повечето хора не осъзнават колко са важни преговорите днес. Това каза бившият подуправител на БНБ Мартин Заимов в студиото на БТВ.

До преди една година никой не осъзнаваше какво ще се случи с Гърция. Основната тема на разговорите днес ще бъде тази за отговорността. В момента говорим за една хаотична ситуация, която никой не знае как ще еволюира. Със сигурност ще има фалити в банковата система, а това е катастрофа, прогнозира финансистът.

Той изтъкна, че европейският проект или това към което се стремяхме е уникален проект в човешката история. "ЕС е мястото, където уникалните човешки права са защитени. Това е най-заможното място в света. Европа днес е поставена под риск", увери Заимов. Той даде пример със Северозападна България. Хората не са взели България в залог, просто не знаят как да се организират. Т.е. Гърция не е обединена, а напротив - тя е разединена.

"Има нещо гнило в света около нас, въпросът е да запазим по-важното. Въпреки бедността в България има стабилност", увери Заимов.

Според бившият подуправител на БНБ Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли ще бъде новият Жан Виденов за Гърция.

По повод избора на нов подуправител на БНБ Мартин Заимов отбеляза, че е много важно да има компетентен и добър управител. "Той трябва да е порядъчен, почтен и енергичен".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3314 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.07.08 | 15:56

5
Варуфакис преподават икономика в Тексас, ти къде преподаваш?

2015.07.08 | 15:56

4
В БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТОИ ПОЛИТИЧЕСКА КАТАСТРОФА ЗА СИНИТЕ
XXL

2015.07.08 | 15:55

3
ДА НЕ СИ ПОМИСЛИ ЧЕ ЩЕ СТАНАТ ПО БЕДНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ? ! ?.МНОГО ВИ СЕ ЩЕ АМА НЯМА.АКО ИМ ПРЕОДСТЪПИТЕ КОСТОВ И КОМПАНИЯ ЕДВА ТОГАВА ЩЕ ОБЕДНЕЯТ

2015.07.08 | 15:55

2
TOVA MOMTCHE PROSTO BOLEDUVA
В е л и к и я

2015.07.08 | 15:55

1
Сега ме слушайте мен .. Ясно е че в Гърция са потънали много милиарди и има много хора които достатъчно са свили , но има и такива които не са , ако се случи така че на тези които не са натрупали /а те са много щото са с кухи глави и са цигани а циганина знаете как разсъждава - днес има пари и е кеф и правене на важен по кръчмите ,а за утре ще му мислим утре/...... им намалят двойно я пенсиите я заплатите - гледай кво става между тях и тия които са си откраднали милионите от милиардите на Европа и светът ... там не ти е България бедните да си траят и освен да псуват крадналите друго да не правят , ще се вдигнат бедните и ще се лее кръв - ....даже те ще се вдигнат та да принуждават и рекетират Европа и светът да им дава пари за да не се вдигат и да има мир ... абе това е гадно племе бе .. Европа трябва да е силна и да не се подава на провокациите на гърците ,и лукавството им ... само така ще мирясат и ще се хванат да работят ... и да почнат да си плащат за както се казва ГЯВОЛИЯТА ....

Добави коментар

Водещи новини