Гърция се съгласи да обсъди с кредиторите спасителния план

  • 13 февруари 2015 06:38

  • 2168
  • 1
Гърция се съгласи да обсъди с кредиторите спасителния план
© Getty Images/Guliver (архив)

Гърция се съгласи да обсъди със своите кредитори технически въпроси във връзка със спасителния план за страната, съобщиха световните агенции.

Гръцкият министър-председател Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли се споразумя с председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум представители на гръцкото правителство да се срещнат днес с представители на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд.

Дейселблум и гръцкото правителство заявиха, че е постигната договореност "да се поиска от институциите да се проведат консултации с гръцките власти за започване на работа за техническа оценка на допирните точки между сегашната кредитна програма и плановете на гръцкото правителство".

Според Дейселблум това ще подготви почвата за разговори между финансовите министри от еврозоната в понеделник.

Ципрас, който участва в първата си среща на върха на Европейския съюз, изрази надежда, че на заседание на финансовите министри от еврозоната следващата седмица може да бъде постигнато "взаимно приемливо" споразумение за дълга на Гърция.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза след срещата на върха на ЕС в Брюксел, че гръцкото правителство е свободно да нагажда своя бюджет, но трябва да балансира каквито и да е нови разходи със съкращения от сходна величина.

Последвайте канала на

2168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.14 | 02:29

1
И тия ще духат супата яко.Познайте какво се е договорил Ципрас с еврейна дейселблум?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини