ЕП: Гръцкият кабинет да не разчита за дълговете

share

Новото гръцко правителство не може да разчита на това, че европейските партньори ще се съгласят да намалят дълговете на страната, каза председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, предаде ТАСС.

Ръководителят на органа на законодателната власт на 28-те пред германско радио заяви, че е провел разговор снощи с лидера на СИРИЗА Алексис Ципрас. "Казах на Ципрас, че не виждам как радикалните искания на неговата партия, които получиха одобрението на мнозинството от гърците, ще получат подкрепа от страна на европейските партньори", посочи Шулц. Според него ЕС няма да се съгласи гръцкият дълг да бъде намален. "По-добре да говорим с Ципрас, а не за него", допълни лидерът на ЕП. "Между предизборните обещания и тяхното изпълнение трябва да се извърви дълъг път", каза още Шулц.

Председателят на ЕП остава убеден, че водената от него институция и новият кабинет в Атина ще продължат сътрудничеството. "Преди всичко трябва да се водят преговори за инвестиции в гръцката икономика, създаването на нови работни места и икономически ръст", допълни той. Шулц допълни: Малко е вероятно Гърция да напусне еврозоната.

Водещи новини

Още новини