Изложба на тракийски съкровища ще бъде показана в Брюксел

share

На 11 октомври 2011 година, от 18.00 часа, е откриването на изложението на тракийските съкровище в Брюксел. На откриването ще присъства премиерът Бойко Борисов.

Поканени са още председателят на Европейския парламент Йежи Бузек. Покани ще бъдат отправени до председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и до председателя на Европейския съвет Хенрих Ван Ромпой. Това става ясно от стенограмата от заседанието на Министерски съвет.

Заместник-министър Митко Тодоров представя пред министрите резултатите от посещението на министъра на културата Вежди Рашидов във Франция. „Справя се добре, резултатите са добри. Споразуменията, които са подписали за участие на български изложби, на византийското съкровище в „Лувъра”, за Гранд опера и за другите институции заедно с министъра на културата на Франция са подписани, и последното е меморандум за съвместни филмови продукции между Франция и България”, казва Митко Тодоров.

Премиерът Бойко Борисов се интересува дали е подписано споразумението за сътрудничество и коментира: „Между другото и френското кино е в такъв възход в момента, какви филми правят. Винаги е било добро, но просто това би било добре”.

Водещи новини

Още новини