ЕП разпредели Станишев и Бареков в една комисия

Getty Images/Guliver
share

Европейският парламент одобри броя на депутатите, които ще членуват във всяка една от 20-те парламентарни комисии и в 2-те подкомисии в рамките на новия законодателен мандат, съобразявайки се с новото разпределение на политическите сили, съобщиха от Информационното бюро на Европейския парламент за България, цитирани от "Труд".

Евродепутатите одобриха и имената на членовете на комисиите.

Лидерите на БСП и ББЦ Сергей Станишев и Николай Бареков са разпределени в една комисия. Те ще бъдат част от Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в новия Европейски парламент. Освен Станишев и Бареков, по темите промишленост, изследвания и енергетика ще работи и избраният от листата на ГЕРБ Владимир Уручев.

В Комисията по култура и образование влизат зам.-председателят на ДСБ Светослав Малинов, Ангел Джамбазки от ВМРО и „Любимец 15” Момчил Неков от Коалиция за България.

Мария Габриел (ГЕРБ), Илияна Йотова (КБ) и Филиз Хюсменова (ДПС) ще са членове на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Томислав Дончев и Искра Михайлова пък ще са в Комисията по регионално развитие.

Бившият председател на парламента Георги Пирински от КБ ще е в комисията по бюджетен контрол. Бившият младежки лидер на ДПС Илхан Кючук ще е в Комисията по бюджети.

Предстои политическите групи да огласят списъците на депутатите, които ще заместват титулярите в комисиите.

Водещи новини

Още новини