Джамбазки: Несправедливо и нечестно е да преразпределяме повече мигранти от другите в ЕС

  • 09 юни 2015 20:10

  • 1863
  • 3
Джамбазки: Несправедливо и нечестно е да преразпределяме повече мигранти от другите в ЕС
© Булфото

Несправедливо, несолидарно, неуместно и нечестно е България да бъде принуждавана да преразпределя повече нелегални мигранти или бежанци от други държави в ЕС, при положение, че страната ни е най-пряко засегната от бежанската криза.

Това заяви пред Радио "Фокус" евродепутатът Ангел Джамбазки след среща на българските евродепутати в Страсбург по повод предложението на ЕК за квотно разпределение на бежанци.

„Само за миналата година на определена бройка от населението – 1 млн. човека, ние сме дали бежански статут 2,5 пъти повече от Гърция и 2,6 пъти повече от Италия. Това означава, че ние сме държавата, която дава най-много бежански статути, т.е. носи най-голямата тежест по приемането на тези хора на територията на ЕС. Това, което ние искаме, е ЕС да покаже своята солидарност. Или ще има такава солидарност, или ние трябва да защитим собствения си национален интерес“, коментира Джамбазки.

След срещата на българските евродепутати Ангел Джамбазки поясни, че повечето негови колеги са настояли на този етап да се въздържат от писмен документ и да се изчака следващото предложение на ЕК.

Последвайте канала на

1863 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Vi

2015.06.10 | 12:17

3
Не се притеснявайте,скоро цялата България ще бъде заселена с кюрди а ние простия народ ще бъдем бежанци.
Experto

2015.06.10 | 09:35

2
Този не е наясно или се прави. статистиката показва следното за първите седем месеца на 2014 г. 87 000 дущи само по море са стигнали до Италия, през 2013 г. са били 100 000!Кога в България с около 7 000 бежанци може да претендираме за нещата, които говори този!Статистиката на Комисариата за бежанците показва още,че за периода 2010-2014 България е одобрила 4 320 молби, а Италия 78 061!Та този да спре с общите приказки и да се заеме с дела!
Бойкооглу ибрикчията

2015.06.09 | 23:27

1
„И Ахмед Доган има расово четириного от Бойко Борисов. Генерала изненада с чаровно кутре лидера на ДПС за 50-ия му рожден ден преди 6 г. В началото палето дивееше на воля в сараите в столичния кв. “Бояна” на ул. “Стар беловодски път”. Очарован от подаръка, Доган кръсти кученцето Бойко. И Сокола, и гостите в Бояна се радваха на малкия палавник. Като поотрасна обаче, овчарката започна с белите. Чашата на търпението на Доган преля, когато хищната природа в кучето проговори и то подгони пауните в сарая. Птиците се разхождаха на воля в двора на комплекса. Четириногият пес обаче успя да догони един паун и го изяде. Според мълвата кръвожадната постъпка на овчарката вбесила Сокола и той скорострелно изпратил доскорошния си домашен любимец в изгнание. Преди време лидерът на ДПС разказа, че овчарското куче работи по специалността си – охранител. “Изкарва си хляба като охранява стадо. Нали е oвчapcкo куче”, зaяви Доган. Пpeз ceдмицaта Бopисов признa за инцидeнтa мeждy pacвия пеc и кpaлcкaтa птицa. В интервю за столичен всекидневник премиерът призна, че е подарил на Доган овчарка, а тя му изяла пауните. “Затова и предупредих Путин, че кучето много хапе и не трябва да има чужди хора в двора”, заяви премиерът.”

Добави коментар

Водещи новини