"Сънди таймс" съди Ланс Армстронг за над 1.5 милион долара

share

Вестник "Сънди таймс" съди бившата колоездачна звезда Ланс Армстронг за над 1.5 милион долара, като компенсация за несправедливите му обвинения в клевета през 2004 г.

Изданието плати 300 хиляди паунда през 2006 г. за уреждане на спора с Армстронг, след като през две години по-рано публикува пасажи от книга с обвинения, че е взимал допинг. Парите отидоха за покриване на разходите за адвокати на американеца.

"Очевидно е, че действията ви са неоснователни и лъжливи. Вашите изявления, че никога не сте взимали забранени препарати са били преднамерено фалшиви", се казва в писмото на вестника до адвокатите на Армстронг.

"Сънди таймс", част от групата на Рупърт Мърдок News Corp., претендира да му бъдат върнати тези 300 хиляди паунда плюс лихвите, както и разходите за адвокатски услуги по делото. Изчисленията на изданието показват, че сумата "вероятно ще надхвърли" 1 милион паунда (1.6 млн. долара), пише dnevnik.bg.

През изминалата година американската антидопингова агенция обяви, че Армстронг е участвал в "най-усъвършенстваната, професионална и успешна допинг програма в историята на спорта". Тя отне седемте му титли от "Тур дьо Франс", което след това беше потвърдено и от Международния колоездачен съюз.

Водещи новини

Още новини