Карабинери нахлуха на партийна сбирка

gettyimages
share

Карабинерите конфискуваха внесеното от Словения мечешко месо, съобщават днес италиански медии, цитирани от БТА.

Около 200 партийни активисти от областта се събрали на банкет в град Тренто, организиран от известния с кулинарната си екстравагантност бивш сенатор и евродепутат Енцо Ерминио Бозо. Внезапно се появили военните полицаи от специализираното подразделение за борба със злоупотребите с храни и напитки (НАС). Те конфискували 53 кг. мечешко месо, внесено от Словения, половината от което било вече сготвено под формата на варено с подправки, а останалото било разфасовано за печене на скара.

Мотивът за изземане на дивеча е, че той не е снабден със изискваните от закона сертификати за внос, продажба и консумация. Месото ще бъде изследвано в лабораториите на Института за експериментална зоопрофилактика в Падуа. "Това е работа на Рим и те са ни пратили карабинерите от Виченца. Аз ще се обадя на Умберто Боси (лидера на Северната лига) и ще му кажа да напусне тази коалиция," е цитираната закана на Енцо Ерминио Бозо.

Първа реагира Националната организация за защита на животните в Италия (ЕНПА), която всъщност е поискала намесата на карабинерите. Президентът на ЕНПА Карла Роки напомни изискванията на италианското и на европейското законодателство, след което призова бившия сенатор от Северната лига да се откаже от "неуместните и злокобни банкети".

Водещи новини

Още новини