Доц. д-р Ходор Факих: Генезисът на проблема в Близкия изток е окупираният палестински народ

Нова тв
share

Нещата, които се случват в Ливан, са започнатите процеси в Палестина. Не можем да заличим страданията на невинните хора. В Газа от 40 000 загинали децата са 17 000. Изпълнение на високи цели за преустройване на Близкия изток, без да се обръща внимание на страданията на хората, в името на големите интереси. Това коментира в ефира на Нова тв доц. д-р Ходор Факих – лицево-челюстен хирург, роден в Бейрут.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2741

„Генезисът на проблема в Близкия изток е окупираният палестински народ. Има народ под окупация, а всичко останало е следствие на това събитие. Международната общност си затваря очите за правата на окупирания народ – той има право на борба”, смята той.

Той е категоричен, че никога досега не е работено в името на мира. „Дори последните предложения за мирни преговори – аз не съм виждал досега истинска работа за мир, просто се цели имитация. Основният преговарящ за мира –  САЩ, никога не са осъществили мир никъде по света.”

Жана Шараф, която се евакуира от Ливан с новороденото си дете: Бомбите падаха около нас

Той попита: „Ако аз и Кубрат Пулев се бием, в чии ръце е спирането на боя? Аз съм по-слабият, съответно в ръцете на по-силният. Хора, които не умеят да убеждават, настояват да побеждават.”

„Животът на всеки един човек е много ценен. Не може да изкорениш цял народ от собствената си земя – палестинците.”

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2741

Водещи новини

Още новини