Марк Рюте поема ръководството на НАТО: Украйна ще бъде топ приоритет

  • 01 октомври 2024 11:10

  • 596
  • 21
Марк Рюте поема ръководството на НАТО: Украйна ще бъде топ приоритет
© Getty Images

Новият генерален секретар на НАТО Марк Рюте определи като свой топ приоритет Украйна при приемането на поста заедно с вече бившия ръководител на Северноатлантическия пакт Йенс Столтенберг.

Двамата направиха кратки изявления пред медиите в щабквартирата на Алианса в Брюксел, предава БНР. 

Рюте посочи три свои основни приоритета, като подчерта, че най-важният от тях остава Украйна. 

"Разбира се, Украйна е начело в списъка. Но, разбира се, ние трябва да направим повече за колективната ни отбрана и възпиране. Трябва да инвестираме повече и да затворим различията и да се опитаме да постигнем всички набелязани от НАТО цели в това отношение. Трето, трябва да направим повече, за да гарантираме, че наистина изграждаме партньорства, които бяха установени през годините, в т.ч. и в Далечния изток", заяви Рюте. 

Той заяви, че би работил добре и с Тръмп, и с Харис и не се притеснява от резултатите от изборите за президент в Съединените щати. 

"Не се притеснявам. Познавам достатъчно добре и двамата кандидати. Работих 4 години с Доналд Тръмп. Той ни притисна да отделим повече пари за отбрана и успя. Също ни притискаше и за Китай и смятам, че беше прав и за това. Разбира се, Камала Харис има чудесен опит като вицепрезидент и е високо уважаван лидер. Така че ще мога да работя и с двамата", каза още той. 

Столтенберг предава на Рюте щафетата в НАТО на 1 октомври

"Следим внимателно събитията в Ливан, но я ясно, че НАТО няма там някаква специфична роля", каза още Рюте. Той добави, че е в постоянен контакт с партньорите на Алианса там и изрази надежда конфликтът да приключи бързо.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
596 21

Коментари 21

Добави коментар

2024.10.01 | 13:15

21
ГЕНЕРАЛ - ПОЛКОВНИК Д Ю М И Н ! Ето кой ще командва света в близкото бъдеще ! СЛАВА на РУСИЯ ! Вечна дружба !

2024.10.01 | 13:09

20
Рюте , бездетен педал , шеф на Натото ! Макрон , шеф на Франция педал без деца , Трюдо педал премиер на Канада ! Бахти Западните кадри !

2024.10.01 | 13:00

19
Кои, УКРАИНЦИТЕ ЛИ? УКРАИНЦИТЕ са ХИЗБАЛА. УКРАИНЦИТЕ СА ХАЗАРИ БАЛТАЗАРИ БААЛЗЕВУЛИ (УГРО ТЮРКИ от ТЮРКСКИЯТ КАГАНАТ преди ИСЛЯМА), а те са с УГЪРСКО - ЕВРЕЙСКИ произход АМОРЕИ ГЕРИ БАЛИ МАНГАЛИ от ФИНИКИЯ - ХИЗБАЛА от ЛИВАНО (ФИНИКО) - ФИЛИСТИМСКИТЕ (ИЗРАЕЛСКИ) земи. КЛАНЯТ СЕ НА БААЛ ЗЕ ВУЛ - ДЕМОНА на САТАНАТА АМОРЕЙСКИ САЩ.
ЦИОНИСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ

2024.10.01 | 12:28

11
Чифута е ниско подобие на човек, паразит, враг на човечеството, известен с това, че винаги лъже, мами, известен с кръвосмешателство, болен извратен в кръвтта, подъл, лукав, нечистоплътен, хлъзгав и лицемерен! Евреинт предаде Христос, евреин стои зад всяка война случвала се в Европа включително и 2-те световни! Евреи стоят зад извратеното движение лгбт, евреинът трябва да бъде унищожен, това е паразит, противен и вреден за човека !
propa` gezza`

2024.10.01 | 12:57

18
ТОЧНО И ЯСНО КАЗАНО !
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.01 | 12:41

16
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.01 | 12:44

17
Този няма да умре у тях

2024.10.01 | 12:39

15
УКРАИНЦИТЕ са ХИЗБАЛА. УКРАИНЦИТЕ СА ХАЗАРИ (УГРО ТЮРКИ от ТЮРКСКИЯТ КАГАНАТ преди ИСЛЯМА), а те са с УГЪРСКО - ЕВРЕЙСКИ произход от ФИНИКИЯ - ХИЗБАЛА от ЛИВАНО (ФИНИКО) - ФИЛИСТИМСКИТЕ (ИЗРАЕЛСКИ) земи. КЛАНЯТ СЕ НА БААЛ ЗЕ ВУЛ - ДЕМОНА на САТАНАТА АМОРЕЙСКИ САЩ.

2024.10.01 | 12:39

14
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! да еб-- вашата ма--а, тласкате ни към трета световна

2024.10.01 | 12:39

13
УКРАИНЦИТЕ са ХИЗБАЛА. УКРАИНЦИТЕ СА ХАЗАРИ (УГРО ТЮРКИ от ТЮРКСКИЯТ КАГАНАТ преди ИСЛЯМА), а те са с УГЪРСКО - ЕВРЕЙСКИ произход от ФИНИКИЯ - ХИЗБАЛА от ЛИВАНО (ФИНИКО) - ФИЛИСТИМСКИТЕ (ИЗРАЕЛСКИ) земи. КЛАНЯТ СЕ НА БААЛ ЗЕ ВУЛ - ДЕМОНА на САТАНАТА АМОРЕЙСКИ САЩ.

2024.10.01 | 12:38

12
да еб-- вашата ма--а, тласкате ни към трета световна

2024.10.01 | 12:21

10
Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини