Хороскоп за октомври

  • 01 октомври 2024 10:01

  • 2412
  • 0
Хороскоп за октомври
© Novini.bg/ Canva

Овен – Скъпи Овни, октомври ще бъде идеален за уреждане на определени въпроси, отдаване на ежедневната работа и връщане към успокояваща рутина. Като цяло звездите ще ви подкрепят и ще бдят над вас. Присъствието на Слънцето във Везни до 22-ри октомври в дома на партньорството осветява този сектор, подобрява общуването, представянето, взаимоотношенията с партньорите, с другите. Меркурий в същия знак до средата на месеца също ще бъде положителен за тази сфера, предизвиквайки възможност за полагане на нови основи, бързо придвижване напред, реализиране на идеи. Юпитер във вашия трети слънчев дом обявява също добър период за общуване, пътуване, извършване на сделки, вземане на изпити, закупуване на кола или електронни устройства, продължаване на обучението.

Ще бъдете много мотивирани, трудолюбиви, педантични, отдадени на работата си. Ще се разгърнете с повече енергия, за да се утвърдите, стремейки се дори към перфекционизъм. Може да направите промени, да смените работа или компания. Подходящо е за работа в администрацията, образованието или медицинския сектор.  

Седмичен хороскоп от 30 септември до 6 октомври

Уран, който продължава да се намира във финансовата сфера предвещава изненади, променливи печалби, но също така и възможността за неочаквана печалба. Преминаването на Венера през в 8-ми дом през първите две десетдневки може да донесе печалби от наследство, завещания, стари изплащания, промяна във финансовото състояние. С опозицията ѝ към на Уран в средата на месеца, внимавайте за склонността си да харчите леко, да прахосвате притежанията си, да действате импулсивно!

Ще бъдете в добра здравословна форма като цяло с малки изключения, но избягвайте стреса, както и прекалените удоволствия. Заемете се да подредите контактите и задълженията си, да почистите пространството около себе си от излишни хора и вещи, търсете начини да намерите облекчение от дискомфорта.

Любовният ви живот ще бъде по-страстен по време на транзита на Венера в Скорпион!

Телец -  Скъпи Телци, месец октомври ще бъде пълен с много доходоносни възможности, но и вдъхновяващ и възнаграждаващ! Ще бъдете креативни, изобретателни, сръчни, желаещи да придадете конкретна форма на идеите си и ще успеете! Марс в Рак ще е благоприятен за пътуване, подписване на нови договори, осъществяване на важни сделки или административни процедури! Освен това може да забави ритъма ви на живот, но не поради притеснения, а за да се насладите по-добре на живота, гурме удоволствията, но не бързайте да се отдавате изцяло!

Ще бъде отличен месец по отношение на творчеството, личната изява, любовта, удовлетворението и личната гордост. Ще бъдете достатъчно реалистични и прагматични, но без да изпускате от поглед мечтите и идеалите си! Уран, който продължава да е  във вашия знак символизира реформиращия аспект във вашата личност, но и във всички сфери на живота ви! Така че можете да се откъснете от консервативните принципи, да опитате нови предизвикателства, да преодолеете пречките, да се осмелите да търсите другаде, да експериментирате с нови методи! Юпитер във финансовия сектор предизвиква променлив доход, но също така и възможността да печелите повече.

През първите две десетдневки внимавайте, докато Венера преминава в Скорпион, което може да причини проблеми, свързани с гърлото, репродуктивните органи или имунната система, както и инфекции! Избягвайте стреса през последната седмица, почивка край водата или с водни спортове!

Вероятно ще бъдете по-нежни, разбиращи, съпричастни към партньорите си.   Свободните и необвързани Телци е възможно да срещнете колега или клиент, който е вероятно да ви накара да се влюбите благодарение на неговия/нейния такт, дипломатичност и привлекателен външен вид!

Близнаци – Скъпи Близнаци, месец октомври ще бъде време за решаване на въпроси, свързани със семейството, местоживеенето, дома. Марс в областта на финансите ще бъде идеален за полагане на допълнителни усилия за печелене на повече или за защита на собствените ценности и убеждения. Семейните финанси също могат да бъдат подобрени, а банката или други финансови институции могат да ви помогнат със заеми и безвъзмездни средства.

Динамичен период на професионално ниво, желанието да се утвърждавате, да запазите автономността и финансовата независимост или да печелите повече! Някои Близнаци могат да започнат собствен бизнес, да започнат нова професионална дейност, да бъдат по-амбициозни! В крайна сметка може да разрешите кризи по нови начини, нещо, което прави живота ви малко по-безопасен в дългосрочен план.

Вероятно ще сте в добро здраве като цяло, защото Юпитер във вашия знак винаги символизира обновление, усещане за благополучие, комфорт, радост, оптимизъм! Добре е да направите крачка назад, да си починете повече, да подредите приоритетите си и най-вече да се отървете от вредните навици. За някои това може да е липса на енергия и необходимост да приемат добавки с желязо, да балансират диетата или да започнат да спортуват, за да си възвърнат енергията! Във всеки случай можете да се възползвате от този период, за да се поглезите с удоволствия, знаейки, че правилната мярка е идеална и че всеки излишък ще ви навреди!

Венера в Скорпион може да създаде по-страстна атмосфера около вас, но и по-напрегната. Марс в Рак във 2-ри дом може да ви направи алчни за чувствени удоволствия, но и по-пасивни, интровертни, чакащи партньорът да направи първата крачка. Също така е период на различия, на малки изпитания, особено във връзка с личния живот или семействата. Възможно е единият от двамата да има различни очаквания от другия или ежедневната монотонност да ви дразни и да ви кара да промените нещо, да се бунтувате, да се противопоставяте на партньора си.

Рак – Скъпи Раци, през октомври търсите вътрешна и външна сигурност. През този период могат да настъпят много промени. Марс във вашия знак предвещава период на борбеност, интензивни дейности и доста бърз и интересен ритъм на живот! Ще ви освободи от определени задръжки, страхове и тревоги. Въпреки че тази планета на огъня, действието и мощната енергия е във вашия знак, можете да я използвате като защитна енергия и творчески потенциал! Финансовият растеж е възможен. Ще се почувствате по-решени да подобрите финансовото си състояние и да използвате своите таланти и креативност, за да печелите повече.

Енергийните ви нива се увеличават поради транзита на Марс във вашия знак до 4 ноември. Жизнеността ви ще бъде отлична, устойчивостта на тялото ви ще бъде най-добрата! Щастливи сте да поемете нови инициативи. Транзитът на Юпитер в 12-и дом ще окаже положително влияние върху вашата духовност и вътрешен живот, като понякога се проявява като провиденчески късмет или небесна защита в най-невероятните ситуации!

Слънцето в сектора на дома и семейството предвещава период на изцеление, благополучие, психологическа хармония и удовлетворение! Прекарвате повече време със семейството си, фокусирайки се върху минали спомени и срещи с роднини и стари приятели. Бъдете нащрек за евентуални влюбвания, флиртове, връзки за една нощ, за да не застрашите една дългосрочна, стабилна и успокояваща връзка!  Вашите действия ще бъдат фокусирани върху целите, свързани със семейството, понятието за сигурност и стабилност. Може да изпитате нужда от контрол или промяна на другите, което може да доведе до борби за власт в партньорства и фиксирани взаимоотношения.

Лъв – Скъпи Лъвове, Слънцето засяга третия ви дом до 22 октомври, което поставя фокуса върху комуникацията, кратките пътувания и отношенията с братя и сестри и близки. Това е време, когато думите ви имат допълнителна сила и можете да използвате гласа си, за да влияете, да вдъхновявате и да преговаряте по пътя към всичко, което искате.

Възможно е да имате повече работа и стрес. Що се отнася до професионалната област, препоръчително е да намалите скоростта и да се организирате правилно, защото в противен случай няма да постигнете всичко, което сте си поставили за цел. Внимавайте обаче, особено през първата половина на месеца, да не изпаднете в монотонност, тъй като това може да предизвика демотивация за изпълнение на планираните задачи. През втората половина на месеца обаче се събуждат нови планове и идеи. Планирайте и подгответе всичко, което е важно за вас.

Тригонът на Венера и Сатурн в началото на месеца може да бъде полезен за вашите финанси и здраве, ако сте отворени към нови методи и променящи се приоритети. Тенденцията ще бъде подкрепена по-късно от хармоничен аспект между Меркурий и Юпитер.

Венера остава във вашия четвърти сектор на дома и семейството до 17 октомври, което може да създаде хармонична и любяща атмосфера в семейния живот. Ще се стремите към хармония и красота в личния си живот. Това е време, в което можете да задълбочите отношенията с най-близките си, може би като прекарвате повече време у дома или създавате уютна атмосфера, в която вие и членовете на семейството можете да се наслаждавате на компанията си. Ако е имало напрежение в семейството, Венера предлага възможност за изцеление и помирение.

Дева – Скъпи Деви, октомври несъмнено е свързан с идеите за промяна. Можете да разчитате на напълно ново начало в живота си. Месецът ще изисква от вас съзнателни усилия и енергична активност. През следващите седмици не се колебайте да почукате на нови врати и да предложите услугите си. Имате много качества, които са особено добре разгърнати в професионален аспект. Способността ви да създавате връзки ще ви помогне да поемете нови отговорности. Марс в Рак, в единадесетият ви дом през месеца, подчертава важността на сътрудничеството с другите, за да постигнете целите си.

Чувствайте се свободни да се съсредоточите върху себе си през този месец – целите си, идентичността си, външния си вид и начина, по който искате светът да ви забележи. Може да се появят нови желания и мечти. Възможна е дори нова любов.

Някои Деви ще пътуват през този период, особено на къси разстояния, по време на транзита на Венера в 3-ти слънчев дом до 17-ти. Възможни са неочаквани повреди на колата или на техниката в дома. Може да се нуждаете от по-добър контрол върху финансите си. Освен това се пазете от фалшиви финансови възможности.

Оставете се да бъдете повлияни от другите, само когато това е нещо положително и конструктивно. Запазете хладнокръвие и внимателно избирайте битките си. Внимавайте да няма изострени реакции, преливащи емоции, авторитарно отношение към членовете на семейството. Много е важно да контролирате думите си и да се въздържате от критики към близките си. Ако не сте готови да отстъпите и да направите компромиси, ще ви бъде особено трудно общуването. Важно е да се търси яснота. Всъщност имате нужда от пространство за себе си през месеца и също трябва да излизате с хора, на които можете да се доверите и които ви приемат такива, каквито сте.

Везни – Скъпи Везни, през октомври лесно ще превключвате от песимизъм към идеализъм и обратното, което е нещо типично за вас. Вие търсите баланс и хармония както в мислите си, така и във вътрешното си аз, и с непосредственото ви обкръжение. Това, което може да наруши малко този баланс, е Марс в Рак. Още известно време може да изпитате вътрешен стрес и негативни емоции. Ако смятате, че другите хора са твърде нечестни, може да сте в състояние да поставите граници и да ги избягвате.

Време е да съберете смелост и да вземете нещата в ръцете си! Трудно ви е понякога да разберете какво наистина искате дълбоко в себе си. Жалко, защото очевидно притежавате неоспорими качества, които ще трябва да се научите да използвате по-разумно в бъдеще. Главата ви е пълна с идеи, но страховете ви често ви пречат да ги изразите или започнете. Поради това понякога възниква известно разочарование.

В живота не всички промени са добри за предприемане. Участвайте само в добрите битки. Що се отнася до парите, трябва да се внимава повече, за да избегнете харченето за нещо, което не си струва цената. Венера е в Скорпион във втория ви дом на финансите до 17 октомври, което означава, че ще пазарувате малко повече от обикновено. Освен това ще ви бъде по-лесно да привличате материални неща и пари.

Изпробвайте силата си на съблазняване и очаквайте включване от отсрещната страна. Звездите ви насърчават да изследвате полето на новите възможности и да оставите комфорта на рутината за известно време. Винаги има време да се върнете обратно в пашкула си. Не бихте могли да дадете най-доброто от себе си, когато постоянно сте изложени на едни и същи условия.

Скорпион – Скъпи Скорпиони, звездите през октомври предвещават отличен климат на удовлетворение, награди, радост, просперитет! Добро време за започване на нови проекти. Предстои доста благоприятно време - добро за печелене на пари, добро за напредък, добро за нови сътрудничества и работни места/проекти. Ще вложите сърцето си в работата си и няма шанс това да не ви се отрази положително. Сега можете да започнете планове, които чакате от известно време.

Венера, която преминава през вашия първи дом до 17 октомври, ви придава допълнителна доза чар и харизма. Това означава, че имате известен чар, на който другите трудно могат да устоят, но по-важното е, че сте доволни от себе си и външния си вид. Това е моментът да харчите пари за нов гардероб и в някои случаи за кремове и грим. Марс в осмия ви дом ще ви подтиква да се впускате във флиртове и да съблазнявате. Намирате се в период, в който сте особено социално активни, но и когато лесно припламват искрите на любовта и страстта. През месеца навлизате в горещата любовна „зона“, която тепърва ще става все по-гореща и интензивна.

Първите две десетдневки може да бъдат доста напрегнати, като период на въпроси, съмнения, самоанализ, ретроспекция. Помирете се с миналото си и го пуснете. Почивайте повече през тези дни, спете достатъчно, избягвайте големи натоварвания! След 22 октомври Слънцето влиза във вашия първи дом и поставя началото на нов личен цикъл, в който все още имате шанса да се преродите и да покажете на света новата версия на себе си. Транзитът ще бъде идеален за подреждане на живота ви, подреждане на приятелствата ви. Юпитер ще ви е като трамплин в кризите и защита при изпитания. Можете да станете по-устойчиви, издръжливи.

Стрелец – Скъпи Стрелци, през октомври ще бъдете достатъчно енергични и спортни, но в същото време епикурейски настроени и спокойни! По-добро време от миналия период - вече няма да има толкова много стрес, нервност и източване на енергия. Можете да намерите начин да се насладите и да се отпуснете.

Периодът е добър за открояване, за активизиране на амбиции, за някакъв бизнес пробив. Разбира се, не очаквайте нищо от това да се случи от само себе си, трябва да сте максимално отговорни, отдадени и пробивни в бизнес ежедневието. Ако вашата работа или работно място вече не ви удовлетворява, сега е възможно да направите разрез и да потърсите нещо, което ви подхожда повече. През втората половина на месеца са много възможни напредък, по-силни финансови придобивки и промени, които ви харесват.

Преминаването на Слънцето във Везни до 22-ри октомври предвещава период на подновена енергия, оптимизъм, радост и отлични спортни или творчески изпълнения! Умът ви ще бъде подмладен, моралът ви ще се повиши, а тялото ви ще бъде силно и издръжливо!

Социалните вибрации идват от Венера, когато премине във вашия знак от 17 октомври, което подобрява взаимоотношенията ви благодарение на по-високите социални умения през голяма част от месеца. Ще бъде необходимо вие и вашият партньор да се научите да оставяте проблемите и трудностите на ежедневието някъде настрана и да не им позволявате да влияят на връзката ви. Някои двойки може да решат да предприемат по-сериозни стъпки в отношенията си точно в този период. Движение, забавления, излизания и дори пътувания ще бележат по-голямата част от месеца и силни възможности за флирт ще бъдат вплетени във всичко това...но и повече от това.

Козирог – Скъпи Козирози, октомври се разгръща пред вас като преобразяващ месец, канейки ви да се насладите на пейзаж от емоционална дълбочина и себеоткриване. Слънчевото затъмнение в началото на месеца се провежда във вашия X дом (кариера, амбиции, социално-професионална репутация) и може да има мотивиращ ефект за вас, вдъхновявайки ви да действате. През този месец може да се окажете заинтересовани да разширите хоризонтите си, независимо дали чрез пътуване, интелектуални занимания или духовно изследване. Време е да се справите с всички дисбаланси и да направите корекции, които позволяват както професионален успех, така и лична реализация.

Макар и доста натоварваща да е работата ви, трябва да се признае, че октомври ще бъде доста успешен за вас. Вие не сте от хората, които бягат от отговорности. Време е да си поставите по-реалистични и прагматични приоритети. Напълно възможни са повишения, смяна на работното място, както и финансови облаги. Финансите са както най-силната, така и най-слабата ви страна.

Нервността ще е леко повишена, възможни са проблеми със стомаха, както и леки здравословни проблеми. Бъдете сред природата възможно най-често, намерете начин да релаксирате.

Необходими са повече мъдрост и търпение в партньорските отношения. Въпреки че като цяло ще се разбирате доста добре, ще има ситуации, които могат да предизвикат безпокойство, нервност или в които ще ви е трудно да постигнете компромис. Няма да има някакви големи проблеми или трудни теми за решаване, по-скоро ще има малки неща, над които можете да зациклите, особено ако не сте готови да се чуете по правилния начин и да се адаптирате. Може би е време да обсъдите бъдещите си цели и стремежи, като намерите начини да съгласувате споделените си визии. За необвързаните - някои хора, които се навъртат около вас, ще ви бъдат интересни, но не толкова, че да мислите за сериозна връзка.

Водолей – Скъпи Водолеи, месец октомври обещава да бъде динамичен на ниво взаимоотношения и на ниво лична трансформация.  Взаимодействието с колеги и сътрудници ще бъде полезно за всички и ще ви отвори нови врати, нови възможности да продължите напред и да се учите.

През целия октомври Марс активира вашия VI-ти дом (работа и здраве), поради което ви се препоръчва да се въоръжите с търпение и спокойствие, защото е възможно да имате много за решаване както на работа, така и у дома. Благодарение на тригона на Юпитер към вашето натално Слънце се очаква да сте в добро, оптимистично настроение. Ако напоследък сте пренебрегвали някои важни въпроси, време е да се върнете към реалността, когато Юпитер започва своя ретрограден ход след 9 октомври.

Възможно е неочаквани събития да ви подтикнат да мобилизирате уменията си за съпротива и оцеляване и впоследствие да станете по-упорити и борбени от преди. Изведнъж можете също да промените начина си на живот, да опитате нови преживявания. Има шанс да бъдете забелязани от правилните хора.

До средата на месеца Венера в Скорпион, вдъхва във взаимоотношенията ви усещане за драма и страст. Тази енергия ви кани да изследвате дълбините на вашите емоционални връзки, като ви насърчава да се обърнете към всички неизказани чувства или скрити желания. Квадратурите между Венера в Скорпион, Уран в Телец и вашия знак предвещават бурен период, риск от непропорционални реакции, липса на такт или дори паралелни връзки, изневяра, двойствен живот. През октомври звездите изискват от вас да смесите естествената си склонност към независимост с по-дълбок, по-практичен подход към любовта, прегръщайки както вълнението от новите връзки, така и внимателното усъвършенстване на съществуващите.

Риби – Скъпи Риби, октомври отваря нова трансформираща глава в живота ви. Анализирайте честно дали вашите амбиции са оправдани и дали сте готови да положите необходимите усилия, за да постигнете това, което искате.

Марс, управител на втория ви дом (спечелени пари, ресурси и лични ценности), чрез планетарните аспекти, които формира по време на транзита си през Рак, предполага, че парите са тема на интерес и загриженост през октомври. Възможно е да бъдете поканени да присъствате на семейни или социални събирания, които не можете да избегнете и това ви принуждава да правите допълнителни разходи.

Здравословното състояние като цяло не е лошо, но могат да се появят леки оплаквания, свързани с дихателните пътища и стомаха. Марс в тригон към вашия знак ще укрепи вашата енергия, вашата физическа, умствена и емоционална устойчивост. Този аспект може да има положително въздействие върху лечението, възстановяването,  положителното настроение. Абсолютно трябва да сложите край на един хаотичен период, неподреден откъм хранене, спане, грижи за  себе си или друго. Един важен съвет към всички Риби: би било добре да избягвате тъмни или безлюдни места, ако сте сами или ако е много късно.

Емоционалната ситуация може да бъде доста интересна, пълна с изненади от всякакъв вид. Някои двойки обаче са изправени и пред сериозни решения – както свързани с планиране на потомство, така и свързани със съвместен живот, брак. За свободните Риби  – предстои ви интензивен емоционален месец, в който може да започнете любовни истории, които могат да бъдат много сериозни и продължителни, особено през първата половина на месеца. Може да се окажете привлечени да изследвате нови измерения на интимността, да се стремите да разберете и да се свържете с партньора си на по-дълбоко ниво.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2412 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини