Бенямин Нетаняху: Надявам се скоро да имаме добри новини за освобождаването на заложниците

Getty images (архив)
share

"Аз се надявам, че в скоро време ще имаме добри новини по отношение на освобождаването на взетите от палестинската терористична групировка Хамас заложници", това каза израелският премиер Бенямин Нетаняху, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265

"Министър-председателят на Еврейската държава отбеляза, че има определен напредък в усилията по освобождаването  на похитените на 7 октомври от радикалната мюсюлманска организация цивилни израелци и чужденци", добави британската медия.

"Нетаняху обаче не разкри подробности", допълни Би Би Си.

Израел: Обкръжихме гнездото на терористите в ивицата Газа

Това е първото официално изявление на израелски политик по този въпрос.

Както вече екипът на novini.bg писа, по-рано изказвания от този род направиха генералният секретар на Политическото бюро на Хамас Исмаил Хания, говорителят на президента на САЩ Джо Байдън – Джон Кърби и официалният представител на  външното министерство на Катар, страната-посредник в преговорите между Израел и Хамас.

"Във връзка с евентуалното споразумение с Хамас Нетаняху свика заседание на правителството за 20 часа (българско време). Преди това ще бъдат проведени консултации с високопоставени военни и ръководители на службите за сигурност", това написа израелската медия мигнюз.

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265

Водещи новини

Още новини