Израел: Обкръжихме гнездото на терористите в ивицата Газа

  • 21 ноември 2023 14:22

  • 1359
  • 2
Израел: Обкръжихме гнездото на терористите  в ивицата Газа
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Израелски военни обкръжиха гнездото на терористите от Хамас – лагера за палестински бежанци "Джабалия" (в едноименния град в северната част на ивицата Газа)", това предаде медията от Еврейската държава нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265

"Вследствие на операция, проведена от подразделения на сухопътните войски и военновъздушните сили и с помощта на войници и офицери от части за специално предназначение, лагерът бе обкръжен от всички страни", заявиха от пресслужбата на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ).

"Бяха ликвидирани терористи, разрушени тунели за прехвърляне на терористи, унищожени оръжия, боеприпаси и техника на Хамас", добавиха от военното министерство, цитирани от нюзру.


Друга израелска медия – мигнюз, позовавайки се на свои източници, съобщи за договореност за прекратяване на огъня.

"Двете страни в конфликта ще спрат бойните действия за четири дни. През това време Хамас ще освободи 100 отвлечени на 7 октомври цивилни израелци, а Еврейската държава ще пусне 300 палестински жени и непълнолетни от затворите", добави мигнюз.

"От външното министерство на Катар, страната-посредник в преговорите между Израел и Хамас, заявиха: Преговорите за прекратяването на огъня и размяна на похитени и хора от затворите са на финалната права", предаде Би Би Си.

"По-рано подобни изказвания направиха и генералният секретар на Политическото бюро на Хамас Исмаил Хания, и говорителят на президента на САЩ Джо Байдън – Джон Кърби", посочи още британската медийна корпорация.

"От канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху на този етап не са коментирали изказванията на Хания и Кърби", добави Би Би Си.

Лидерът на "Хамас" Исмаил Хания: Близо сме до постигане на споразумение за примирие

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1359 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Nazi SS

2023.11.21 | 16:25

2
Браво,изгорете до основи хамаската жалка измет иги пратете във АДА да горят а после изнасилете тяхните 40 детственици им напомпаите коремите докато хамаската измет гори във АДА и крещи от агония ха ха ха.Изгорете мръсните ислямисти вонящи.

2023.11.21 | 16:21

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини