Премиерът на Израел заяви, че е дошъл краят на иранския имунитет

gettyimages
share

Израелският премиер Нафтали Бенет каза днес, че Иран вече няма да може безнаказано да провокира атаки чрез своите посредници, съобщи БТА.

Предупреждението идва седмица след убийството в Техеран на полковник от революционната гвардия.

Саяд Ходаи, който беше обвиняван от Израел, че е планирал атаки срещу израелски граждани по целия свят, беше застрелян в колата си от двама души на мотоциклет. Подобна тактика беше използвана и при предишни убийства в Иран, на които станаха жертви ядрени учени и за които се смята, че са дело на Мосад.

Хиляди се включиха в погребалната процесия за убития полковник от иранските Гвардейци на революцията

Полуофициалната иранска информационна агенция ИСНА каза, че членове на израелска шпионска мрежа са били разкрити и арестувани от гвардията непосредствено след стрелбата в Техеран. Канцеларията на Бенет, който надзирава работата на разузнавателната агенция Мосад, отказа да коментира убийството. Въпреки това в коментари към своите министри, излъчени по телевизията днес, Бенет обвини Иран, че многократно е действал срещу интересите на Израел.

„В продължение на десетилетия иранският режим практикуваше тероризъм срещу Израел и региона чрез посредници и пратеници, но главата на октопода, самият Иран, се радваше на имунитет“, каза Бенет. „Както сме казвали преди, ерата на имунитет за иранския режим приключи. Тези, които финансират терористи, тези, които въоръжават терористи и тези, които изпращат терористи, ще платят пълната цена“, добави той.

Иран обеща да си отмъсти за смъртта на Ходаи и посочи Израел за виновник за нея.

Водещи новини

Още новини