Израелският вътрешен министър смята да създаде широка коалиция

  • 30 юни 2022 10:58

  • 565
  • 0
Израелският вътрешен министър смята да създаде широка коалиция
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Израелският вътрешен министър Аелет Шакед (на снимката) възнамерява да създаде широка управленска коалиция, съобщи местната медия мигнюз.

Ръководителката на силовото ведомството пое лидерството на дясната партия "Ямина", след като нейният водач и премиер Нафтали Бенет заяви за оттегляне от политиката. "Аз се надявам, че госпожа Шакед ще направи всичко възможно, за да запази единството на партията и страната ни", каза той снощи.  

Премиерът на Израел Нафтали Бенет няма да се кандидатира на предстоящите избори

Самата Шакед на този етап не е направила изявление. Мигнюз от своя страна написа, че тя смята да се концертира върху икономическите проблеми на еврейската държава.

Израелският вътрешен министър: Дайте ми седмица и ще имаме кабинет

Крехката осемпартийна коалиция, дошла на власт преди около една година и сложила край на почти 12-годишното управление на Бенямин Нетаняху, се разпадна и в страната ще се проведе поредният предсрочен вот за Кнесет (парламент).

Днес депутатите малко преди да гласуват за разпускането на органа на законодателната власт определиха датата на вота. Израелците ще избират Кнесет на 1 ноември.

Коментирайки политическата криза, Нетаняху заяви: Експериментът ви се провали. Сега ние сме изправени пред дилема – дали да изберем кабинет на (външния министър) Яир Лапид и (радикалната организация) Мюсюлмански братя, или правителство на "Ликуд" (партията на бившия премиер).

Последвайте канала на

Валери Зайцев
565 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини