Иран: Израел се опитва да ни скара с братска Турция

  • 24 юни 2022 13:08

  • 1998
  • 1
Иран: Израел се опитва да ни скара с братска Турция
© Getty images (архив)

"Иран обвини Израел, че прави опити да скара Ислямската република с Турция", предаде нюзру.

Днес външното министерство на Техеран разпространи официална позиция след като Анкара обяви в четвъртък за ареста на десет души в Истанбул, работели за ирански тайни служби. Задържаните са планирали да отвлекат бивш посланик на еврейската държава в Турция, а също и терористични актове срещу бизнесмени и туристи от Израел в Турция.

Предотвратиха опит за отвличане на бивш израелски посланик в Анкара

"Въпросните твърдения са абсолютно безпочвени. Зад тях прозира желанието на ционисткия режим (както Иран нарича Израел) да скара братските мюсюлмански страни Ислямска република Иран и Република Турция", заяви дипломатическата централа на Техеран.

"От министерство допълниха, че Иран ще продължи да се бори срещу еврейската държава по начин, по който няма навреди на живота и здравето на граждани на други страни", допълни нюзру.

Базираната в Израел медия също съобщи, че късно снощи от длъжност е бил освободен генералът от Корпуса на стражите на Ислямската революция Хосейн Тайеб. Според информацията на нюзру той е бил отговорен за планирането и извършването на атентати срещу израелски граждани.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1998 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ае се обединете

2022.06.24 | 14:44

1
и разпарчетосайте долните ционисти на сащ и израел

Добави коментар

Водещи новини