Техеран е предал своя отговор на предложението на ЕС относно иранската ядрена сделка

  • 16 август 2022 11:53

  • 509
  • 0
Техеран е предал своя отговор на предложението на ЕС относно иранската ядрена сделка
© Getty images (архив)

Техеран е предал своя отговор на предложението на Европейския съюз относно иранската ядрена сделка, предадоха световните агенции, като се позоваха на представители на Брюксел и Ислямската република, пожелали да останат анонимни.

Съдържанието на отговора засега не се съобщава. Той е бил предаде на дипломат номер едно на ЕС Жозеп Борел. В началото на август Борел представи на участниците в преговорите по иранската ядрена програма проект на споразумение за възобновяване на прилагането на иранската ядрена сделка от 2015 г.

Вчера иранският министър на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан заяви, че  има три въпроса, които ако бъдат разрешени, ще позволят да бъде постигнато споразумение в идните дни, като по този начин даде да се разбере, че иранският отговор няма да бъде нито приемане, нито отхвърляне на предложението на ЕС.

Преговорите по иранската ядрена сделка ще бъдат възобновени скоро

Министърът призова и за проява на повече  гъвкавост, и каза, че иранските червени линии трябва да бъдат зачитани. Той допълни, че Иран не иска постигане на сделка, която след 40 дни, след два или три месеца няма да се материализира.

 

Валери Зайцев
509 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини