Иран регистрира рекорден брой нови случаи и починали от COVID-19

Getty Images/Guliver (архив)
share

Иран съобщи днес за рекордните 13 053 новозаразени с коронавирус и 486 починали от заразата за последните 24 часа в момент, когато властите планират въвеждането на по-строги ограничения за възпиране на пандемията в най-тежко засегната държава в Близкия изток, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33056

Говорителката на здравното министерство Сима Садат Лари заяви пред държавната телевизия, че общият брой на заразените с Ковид-19 в страната е достигнал 775 121 души, а на починалите от болестта - 41 979. 

Иран прехвърли границата от 40 000 починали от COVID-19

Иранският президент Хасан Рохани вчера обяви "обща мобилизация на нацията и правителството" за справяне с третата вълна на коронавируса, тъй като броят на заразените и смъртните случаи от КОВИД-19 се увеличава с тревожни темпове през последните няколко седмици.

Властите съобщиха вчера, че от 21 ноември ще бъдат въведени по-строги ограничения в Техеран и близо 100 други градове и градчета, за срок от две седмици, които ще включват затваряне на несъществените търговски обекти и услуги.

В някои болници не достигат легла за лечение на пациенти с КОВИД-19, заявиха здравните власти, цитирани от държавните медии.

Председателят на градския съвет на Техеран Мохсен Хашеми предупреди вчера, че смъртните случаи в столицата може да достигнат 1000 на ден през следващите седмици, цитира БТА.

Властите призовават иранците да спазват санитарните правила, изискващи социална дистанция и носене на маски, като предупредиха, че "се задават много тежки месеци".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33056

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини