Напълно потушен е пожарът в депото на село Цалапица

  • 12 октомври 2024 16:13

  • 202
  • 1
Напълно потушен е пожарът в депото на село Цалапица
© Булфото (архив)

Напълно потушен е пожарът на регионалното депо за отпадъци в Цалапица, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив, прадеде БТА.

Пламъците бяха загасени 15 часа след възникването им благодарение на добрата организация и синхрон в работата на институциите, допълниха от общината.  

Цялата тежка техника ще продължи да запръстява превантивно мястото на огнището още няколко часа.  По билото и откосите на депото са депонирани купчини пръст, за да може да се реагира бързо при евентуално възникване на нов пожар.

На място дежурни остават един противопожарен автомобил,  два булдозера, три самосвала и един багер, а доброволците от Доброволно формирование “Пловдив 112” заедно с екипи на Общинска охрана ще извършват пешеходен обход.

През изминалите часове на място бяха екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" начело със старши комисар Васил Димов, както и кметът на община Пловдив Костадин ДимитровКостадин ДимитровКостадин Димитров е новият кмет на Община Пловдив, като бе избран с 54,15% на балотажа на, заместник-кметовете Иван Стоянов и Ангел Славов, заместник областният управител Атанас Ташков, директорите и служители на общинските предприятия “Чистота” и “Градини и паркове”, представители на Регионалната здравна инспекция и Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Костадин ДимитровКостадин ДимитровКостадин Димитров е новият кмет на Община Пловдив, като бе избран с 54,15% на балотажа на благодари на пловдивските огнеборци, на фирмите, които изпратиха тежка техника и помогнаха при гасенето на огъня и на всички, които през изминалите часове работиха за овладяване на ситуацията, съобщиха още от община Пловдив.

Пожар в депото на село Цалапица

Последвайте канала на

Валери Зайцев
202 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.12 | 17:59

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro

Добави коментар

Водещи новини