Четирима загинали и петима ранени при взрив на бензиностанция в чеченската столица Грозни

  • 12 октомври 2024 21:15

  • 384
  • 1
Четирима загинали и петима ранени при взрив на бензиностанция в чеченската столица Грозни
© Getty images (архив)

Четирима души загинаха в мощна експлозия на бензиностанция в Чечения, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Трагедията се е разиграла на булевард „Мохамед Али“ в чеченската столица Грозни. Сред жертвите има две деца, поясниха местните служби за сигурност. Петима души са били ранени.

Кадри от инцидента, разпространени от руски медии, показват над бензиностанцията да се издига голямо огнено кълбо след взрива. Местните служби за спешни действия казаха, че са потушили пожара, който е възникнал след експлозията.

Инцидентът е бил причинен от взрив на цистерна с газ. След експлозията, превозното средство е било изхвърлено от ударната вълна към двора на жилищна сграда. Цистерната се е ударил в ъгъла на сградата. При това са пострадали и няколко автомобила.

На място са пристигнали близо 40 души от службите за реагиране при извънредни ситуации, както 7 единици техника.

Бензиностанцията е била напълно унищожена в резултат на взрива, а пожарът след това е бил на площ от 900 квадратни километра.

Взрив уби хора в Иран

В края на септември взрив на бензиностанция в съседната руска република Дагестан отне живота на 13 души, а десетина души бяха ранени.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
384 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мирослав Блажев

2024.10.12 | 22:25

1
Важно: Никога не душете котки у вас на килима или мокета. Нас*рат се жестоко, после няма кой да чисти. Личен опит от преди два месеца.

Добави коментар

Водещи новини