Иран: И целият свят да се обърне срещу нас, ще продължим атомната си програма

share

Иран ще продължи разработването на ядрената си програма, дори ако целият свят се обърне срещу страната, каза президентът на Ислямската република Махмуд Ахмадинежад, предаде Интерфакс.

"Ядрената енергетика е локомотивът, който води след себе си другите отрасли. Тя прилича на космическите разработки, които помагат за развитието на още десетки помощни отрасли. По точно по този път ние трябва да вървим", предават думите на светския ръководител на близкоизточната държава местни медии. Президентът на Ислямската република подчерта и ролята на народа на страната в развитието на ядрената енергетика. Западните държави се обявяват срещу програмата на Техеран, защото знаят и се страхуват от феноменалните способности на Иран и неговия народ, предположи Ахмадинежад.

Западните държави предполагат, че Иран разработва ядрено оръжие. Днес от канцеларията на ръководителя на дипломатическата служба на Европейския съюз Катрин Аштън бе съобщено, че преговорите с Техеран ще започнат в събота 14 април в Истанбул. Информацията досега не е потвърдена от турския премиер Реджеп Тайип Ердоган.

Водещи новини

Още новини