Иран може да произведе ядрена бомба

  • 07 април 2012 20:26

  • 5256
  • 26
Иран може да произведе ядрена бомба
©

Иран има технологичните и научни възможности да произвежда ядрени оръжия, но няма никога да тръгне по този път.

Това каза виден ирански законодател в изявление, разпространено късно снощи от парламентарния сайт icana.ir и цитирано от Асошиейтед прес.

Голамреза Месбахи Могадам от влиятелната парламентарна група на бизнесмените и духовниците заяви, че Иран може лесно да произведе високообогатения уран, необходим за направа на атомна бомба, но няма да го стори, понеже това противоречи на политиката му.

Могадам е депутат, а не правителствен представител и възгледите му не отразяват официалната иранска политика. За първи път обаче толкова влиятелен ирански политик заявява публично, че Ислямската република има технологичната способност да създаде ядрено оръжие, отбелязва агенция Асошиейтед прес.

 

Последвайте канала на

БТА
5256 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Политиката на САЩ

2012.05.01 | 00:04

26
Ако на южния полюс открият газ и нефт . Значи скоро Антарктида ще бъде освободена от кървавия режим на пингвините , и там ще дойде демокрация...
еииди

2012.04.25 | 00:51

18
Много празни тикви по тази земя бьлгарска се вьдят да му се не види.намерили за какво да се тревожат .тревожете се за хляба на децата си за болните си родители и кои ги докара до тук .Американците не ги мислете не са решили не са ги помазали иранците неможе нация която живее вьв 14 век да е конкурентно способна на добре смазаната ВОЕННА МАШИНА НА САЩ. ПРОБЛЕМИТЕ ни не са вьв персиикият залив а вьв кварталният магазин кьдето на касата ти взимат половината заплата за някакви боклуци които наричат храна.по телевизията пладнешки разбоиници ни облцчват колко сме добре ,вьв болниците ни кьдето избиват роднините ни срещу заплащане някакви мошенници които са си плаштали за да си вземат испитите и да се нарекьт доктори .Ние сьщо си имаме персииски залив -260 головодници които нищосвясно не са направили за нас.Имаме си и бермудски триьгьлник между дондуков 1 и2 кьдето всичко свястно е изчезнало кавото мине от там изчезва ,а тука някакви празни тикви се притиснили че иран бил вьв опасност
Една от празните тикви

2012.05.01 | 00:04

25
При евентуален конфликт в залива , САЩ ще поискат да изпратим контингент по линия на НАТО ( макар че се мълчи упорито по темата у нас). А знаеш ли колко струва една подобна мисия на страната ни в пари ? . А че при 400 души контингент в Ирак, нашите човешки загуби са 93 убити и ранени войници (13 убити и 80 ранени) което ни нарежда процентно на челното място по пострадали в коалицията,непосредствено след САЩ. Че при подобен конфликт цените на петрола хвръкнат в небесата , а това ще се отрази неизбежно на цените и на "хляба за децата" ни ,и на" лекарствата на родителите" ни , който и сега са непосилни . А и "държавичката" Иран , която живее в 14-век притежава една от най-боеспособните армии в света и като жива сила , и като техника .А за боен дух на иранците да не говорим , и опозицията и противниците на режима ще хванат оръжието при чужда агресия. И войната в Ирак ще изглежда като пролетна разходка в парка. А да си наясно , че такива мишоци като нас играят ролята на смазка "на добре смазаната ВОЕННА МАШИНА НА САЩ" . Ама къде ни на нас празните тикви да се замислим , или най-вероятно ни гони параноята .
codger

2012.04.25 | 00:56

23
Овцестадното, примитивно, човеконенавистно разделяне на религии, цвят, раса е именно в угода на чифутският ционизъм, който насаждайки омразата и управлявайки лумпените, роботизира стадото и налага волята си. Иран не заслужава и с йота по-малко правото да разработва и притежава ядрено оръжие. Единствените, които съзнателно и умишлено използваха ядрено оръжие за избиване на човешки същества са именно ционистите, чрез американските си слуги. Именно те са избили най-много мирни човешки същества в името на "демокрацията" . Япония, Корея, Виетнам, Гренада, Панама, Афганистан, Ирак, Сърбия, Либия....Глупаци, войнолюбството Ви е пагубно !

2012.04.25 | 00:56

24
Русия,Пакистан,САЩ,Израел,Китай и Индия имат ядрени оръжия. А се съмнявам,че държави като Великобритания,Франция,Германия,Иран,Туриция и други са останали по-назад. Сами си представете какво ще стане ако се стигне до ядрена война.

2012.04.25 | 00:55

22
To kato se zamislya v cyalata choveshka istoriya samo edna darjava e napadnala druga i e zibivala masovo naselenieto s Yadreno orajie U S A! Ako tryabva da se vzeme na nyakogo Yadreneto orajie ot tyah tryabva da se vzeme.
v otgovor na 16

2012.04.25 | 00:53

21
prav si 16.v momenta za vsi4ko sa vinovni evreite.rabotil sam za evrei i e vqrno vsi4ko napisano za tqh,naistina neni smqtat za hora.nqma6 pravo dagi gleda6 v o4ite i da im otgovarq6.kakvoto kajat e zakon,mislqt se za bogove.no navseki mu idva reda rano ili kasno
Ash

2012.04.25 | 00:53

20
Всяка нация се опитва просперира, било то с икономика, война, бомби,религия. шпоинаж и какво ли още не, дори и това да е за сметка на всички останали. Така е било и така ще бъде. Една държава без ядрено оръжие е обречена да се съобразява с тази която има. Всичко след това е игра на дипломация и икономика, на шахматна дъска, чиято площ е светът, чиито фигури са държави,банки и корпорации. Царете - шахматисти са няколко подбранио от съдбата люде, които никога не падат. А обиновеният индивид може само да гледа безочастно и да се надява, че няма да бъде случайно смачкан от някоя фигура.
Ash

2012.04.08 | 14:57

7
Извинявам се за правописа. Написах коментара доста ядосан и съм пропусналда забележа, че няма "edit" ... Еми съдба
ВТ

2012.04.08 | 21:52

13
Ужас мюсюлманите ще ни избият . Слава богу че ги има Сащ да ни защитят .Трябва да им обявят война да им земат бомбите та да спим спокойно .
Кирил

2012.04.25 | 00:52

19
Имаш в предвид същите тези бомби и химически оръжия, които твърдяха, че ги имаше Садам!?!?!? Е хайде събудете се малко хора, защо мислите, че бензина ще стане 3лв?
Българин

2012.04.09 | 12:04

14
Ти ъкъл имаш ли?!??! "Мюсюлман"?!?! К'во като са мюсюлмани?! Че те деца нямат ли? Че майки нямат ли? И те искат да живеят спокойно; поне повечето от тях... Ама ако ги нападнем не само че ще направят атомно оръжие ами и ще го използват. Това би било най-глупавата провокация. Виж, ако те нападнат първи това е друга работа и аз бих се бил да защитавам Родината си, ама да нападам невинни хора щото били "мюсюлмани" и щото "ние" ше се посерем от страх това е мухльовщина, а не политика на силата. МИР ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!
Off rezaci prosti

2012.04.09 | 12:47

17
Teq tupi nekadarni cherni rezaci trqq da ostavqt malko orajiqta i da napraqt uchilishta i u4ebnici!
ha

2012.04.09 | 12:45

16
terorist 6e vikat na obama maika mi ciganska i mrusna turska izmet 500 godini sme vi tarpeli da vi izbiqt amerikancite dano
алфарисърч

2012.04.09 | 12:05

15
Американци? какви американци,американците си стоят в америка,а тия които не са във америка нямат националност,става дума за окупаторите-група от идиоти с промити мозъци без националност, затова създадоха и нато,събират надъхани глупаци, които жертват живота си зада живеят банкерите. Да живеи БЪЛГАРИЯ, Русия,Палестина, и Иран. Да мрът корпоративните алчни анали, и еврейските ционистки маимуни!

Добави коментар

Водещи новини