Синът на Вучич в меле между албански и сръбски фенове в Германия

Getty Images
share

Сръбският президент Александър Вучич каза снощи, че по-големият му син Данило е бил в кафене, в което се е стигнало до сблъсък между албански и сръбски фенове в германския град Гелзенкирхен по време на Евро 2024, но сърбите само са се защитавали, предаде Танюг. 

Вучич коментира темата снощи в отговор на журналистически въпрос.

Да, той беше в кафенето, което беше нападнато от фенове на "Шалке", предимно от албанска националност, имало е и други, но предимно албански фенове на "Шалке". Нападнали са ги със столове и бутилки, каза Вучич, цитиран от сръбската телевизия Нова. Той допълни, че е било очаквано Данило и останалите да се защитят.

Вучич отбеляза, че става въпрос за единственото кафене в Гелзенкирхен, където е било поставено сръбско знаме.

Нямаше от какво да се срамувам, нито за какво да го упреквам. Хората само са се защитавали, каза Вучич.

Александър Вучич публикува видео от празнуването на победата на неговата партия в местния вот

Той коментира, че за него е интересно, че германската полиция е поискала задържането на някои сръбски фенове.

„Интересен подход за решаване на проблема, много интересен. Не знам какво трябва да направи някой, когато ви атакуват със столове и бутилки“, каза Вучич.

Медии съобщиха, че на 16 юни преди мача от първия кръг на груповата фаза на Европейското първенство по футбол между Англия и Сърбия в град Гелзенкирхен е имало сблъсък между фенове, в който според видеозаписи, разпространени онлайн, по-големият син на сръбския президент е искал да се включи, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини