Вучич обвини опозицията, че получава пари от чужбина, за да "унищожи Сърбия"

  • 29 май 2024 13:43

  • 327
  • 4
Вучич обвини опозицията, че получава пари от чужбина, за да "унищожи Сърбия"
© Getty Images

Опозицията получи много повече пари от когато и да било от чужбина, за да "унищожи Сърбия", каза на предизборен митинг снощи сръбският президент и фактически лидер на управляващата Сръбска прогресивна партия (СПП) Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., цитиран от белградската агенция Бета.

На предизборен митинг за местните избори на 2 юни в Белград снощи Вучич каза, че лидерите на опозиционните партии знаят само да критикуват и да намират "кусури" на проектите, които управляващите осъществяват.

"В Нови Сад се строят три моста, из цялата страна се строят мостове и до 2027 г. ще променим допълнително облика на страната, а те нека критикуват, защото само това могат", заключи той.

Ивица Дачич, председателят на Социалистическата партия на Сърбия (СПС), която е част от управляващата коалиция, отбеляза, че атмосферата на митинга е показала "единството и силата на сръбския народ". СПС и СПП участват в местните избори с обща бюлетина.

Александър Вучич: Гордея се със силата на Сърбия; въпреки че се опитаха, не успяха да я сломят

"Когато положението е трудно за Сърбия, трябва да бъдем единни, за да имаме успех. Това е и причината нашите две партии да са заедно в една листа за първи път. Само ако сме политически стабилни и единни можем успешно да отговорим на всички неприятели на Сърбия", подчерта Дачич.

Участниците в митинга носеха знамена с лика на президента, както и национални и партийни знамена, плакати с надписи „Сърбия е вечна, докато децата ѝ са ѝ верни“ и др.

На 2 юни ще се произведат местни избори в Белград и в още 66 общини, в които не бяха произведени местни избори заедно с предсрочните парламентарни избори на 17 декември 2023 г. До повторение на местния вот в Белград се стигна, след като опитите за конституиране на градския съвет се провалиха, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
327 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.29 | 17:37

3
Крадеца вика дръжте крадеца.

2024.05.29 | 17:38

4
То гъ3оустия без пapите на путьо нямаше да стане и кмет на празно село.

2024.05.29 | 15:44

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.29 | 14:15

1
Гламавия президент на разбойници и крадци.

Добави коментар

Водещи новини