Вучич заяви, че се е отказал да изпраща протестна нота на Турция във връзка с подкрепата й за членство на Косово в НАТО

Getty Images
share

Сръбският президент Александър Вучич  заяви днес, че  ако започне ускорен прием на Косово в международни организации, Сърбия "ще изненада със своя отговор и ефикасност", съобщава белградският вестник "Политика", цитиран от БТА.

В деня, в който ги приемат в някоя международна организация, това ще означава, че са  нарушили Вашингтонското споразумение и в този ден ще се научат имената на много страни, които са оттеглили признаването на независимостта на Косово, каза Вучич пред журналисти в Ниш. 

Той добави, че заради конфликта в Украйна  мнозина виждат в глобалната ситуация  възможност да решат въпроса за Косово, а мнозина искат ускорен прием на Косово в международни организации.

Митинг в подкрепа на Путин и войната в Украйна се състоя в Белград

Сръбският президент заяви днес в Лесковац, че Сърбия  се е отказала от изпращане на протестна нота  на Турция  във връзка с изразено становище  за влизане на Косово в НАТО, съобщи Танюг.

На въпрос какво е станало с протестната  нота, която обмисляше да изпрати, Вучич каза, че е  взето решение  тя да не се праща. Вучич заяви също, че утре или вдругиден  ще бъде взето решение за забрана на износа на пшеница от  Сърбия.

Водещи новини

Още новини