Сърбия избира президент на 3 април

  • 02 март 2022 15:57

  • 480
  • 1
Сърбия избира президент на 3 април
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Скупщината (парламента) на Република Сърбия Ивица Дачич определи датата на президентските избори за 3 април, съобщава Нова телевизия.

Днес той подписа официалния документ за назначаването им.

Над 250 международни наблюдатели ще следят изборите в Сърбия на 3 април

"Днес определям датата на президентските избори за 3 април. В съответствие с конституционните ми задължения като председател на парламента съм длъжен да насроча изборите 90 дни преди изтичането на мандата на президента на републиката и най-малко 30 дни преди деня на изборите", каза той пред журналисти, подписвайки документа.

Дачич подчерта, че президентският мандат е валиден до края на май. Правителството е техническо, а парламентът е разпуснат.

На 15 февруари сръбският президент Александър Вучич разпусна парламента на Сърбия и насрочи предсрочни парламентарни избори за 3 април. По този начин редовните президентски избори, както и предсрочните парламентарни избори и предсрочните избори за градски съвет в Белград ще се проведат в един и същи ден - 3 април.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
480 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
самба

2022.03.02 | 19:55

1
пак боклук,там положението е също както в Русия,манипулация на изборите и пак ще спечели духача на уйове с големите джуки

Добави коментар

Водещи новини