Ердоган няма да приеме решенията на ЕП за протестите на Таксим

share

Премиерът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма да приеме никакви решения на Европейския парламент по отношение на протестите в парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул, информира телевизионният канал CNN-TURK. Ердоган се срещна в луксозния хотел Rixos с кметове и бивши кметски наместници на закритите общини, избрани от листата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Ердоган напомня продължаващите с месеци протестни действия в Гърция във връзка с икономическата криза и подчертава: „Аз не признавам решението, което Европейския парламент ще вземе по отношение на нас. Нека вземащите това решение първо да погледнат към Гърция. Когато в Гърция народът се изправя против полицията, какво именно правят представителите на Европарламента? Даже онези от тях, чийто страни са в Еврозоната, какво друго правят, освен да раздават пари?”

Ердоган отново призовава протестиращите да напуснат парка „Гези” на площад „Таксим” и защитава тезата на управляващите за провеждане на референдум за бъдещето на парка „Гези”, посочва CNN-TURK.

Водещи новини

Още новини