Турция разследва медиците, които помагат на демонстрантите

  • 14 юни 2013 16:13

  • 1026
  • 0
Турция разследва медиците, които помагат на демонстрантите
©

Турското здравно министерство започна разследване на доброволците, оказващи първа помощ на протестиращите, които бяха ранени при продължаващите вече две седмици антиправителствени вълнения, съобщи представителят на Турската медицинска асоциация Осман Озтюрк и подчерта, че организацията няма да сътрудничи с властите, предаде АФП.

„Ние бяхме уведомени, че е започнато разследване на импровизираните клиники, в които бе оказвана помощ на демонстрантите”, посочи Озтюрк на пресконференция в Истанбул. От организацията е поискано „незабавно” да съобщи имената на медицинските работници и техните пациенти, уточни той и подчерта от името на Турската медицинска асоциация, че няма да бъде съобщено „нито едно име” на министерството.

Стотици медици организираха временни клиники в различни турски градове, за да оказват помощ на демонстрантите, които бяха ранени при сблъсъците с полицията. До момента по данни на Турската медицинска асоциация при безредиците са ранени близо 7500 души и четирима са загинали.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1026 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини