Протестите в Турция отвращават арабите

  • 13 юни 2013 15:28

  • 1661
  • 1
Протестите в Турция отвращават арабите
©

Преди две години турският премиер Реджеп Тайип Ердоган бе посрещнат от въодушевени тълпи в арабските столици, коментира Ройтерс.

Турция изглежда имаше възможността да разшири търговията и влиянието си в региона в замяна на подкрепата си за новите демократи на Арабската пролет.

Днес потушаването на протестите в Турция отвращава някои от тези араби, които приветстваха не особено обещаващия освободител от земята на бившия османски сюзерен и сега гледат с презрение на премиера като на фигура, малко по-добра от диктаторите, които бяха изгонени от власт по време на Арабската пролет.

Въпреки това, Ердоган все още има много арабски поддръжници, популярността му предизвика разделение, точно както коалициите, които свалиха лидерите в Египет, Тунис и Либия, се разделиха на враждуващи лагери.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1661 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
8

2013.06.22 | 18:30

1
Хайде вече този тиранин да изчезва!!!БРАВО на всички, които протестират!!!СВОБОДА!!!!!Всички искаме това!!!Хора моля ви да пишете, защото прочетох молба от един турски гражданин, който моли всички хора от цял свят да разпространяват новините около протестите по света, заради медийното затъмнение там!!!!!!!Той също каза, че там са били убити 27 души, които не са официално регистрирани!!!Това е ужасяващо!!!!МОЛА ВИ помагайте!!!БЛАГОДАРЯ!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини