КНДР се закани да унищожи враговете при заповед на Ким чен Ун

gettyimages
share

Северна Корея обеща да "унищожи напълно" враговете си в случай на война, когато лидерът Ким Чен Ун даде заповед, съобщи днес държавната агенция КЦТА, предаде Ройтерс.

Висши военни служители направиха тези изявления вчера, водени от „от надигаща се омраза“ към САЩ и Южна Корея, на среща, на която присъства и лидерът на страната Ким Чен-ун, за да отпразнуват 71-ата годишнина от военното примирие между КНДР и Република Корея, според КЦТА.

Северна Корея и САЩ нямат дипломатически отношения и разговорите за намаляване на напрежението и денуклеаризиране на Северна Корея са в застой от 2019 г. Държавните медии на Северна Корея наскоро съобщиха, че не се очаква това да се промени, независимо кой ще бъде следващият президент в Белия дом.

Обвинявайки САЩ и Южна Корея, че са „настървени да провокират ядрена война", висшите военни се зарекоха да укрепят военната ефективност, за да организират „смазваща атака срещу врага по всяко време и без забавяне и да го унищожат напълно, след като уважаваният върховен главнокомандващ Ким Чен-ун даде заповед."

На 27 юли 1953 г. Северна Корея подписва споразумение за примирие със САЩ и Китай, което слага край на военните действия в тригодишна война. Американски генерали подписват споразумението, представлявайки силите на ООН, които подкрепяха Южна Корея, пише БТА.

Севернокорейският лидер призова жителите на страната да създадат "рай за народа" по случай Деня на победата в Корейската война

Северна Корея нарича 27 юли „Ден на победата“, а Южна Корея не отбелязва деня с големи събития.

Военните действия приключиха с примирие, а не с мирен договор, затова две страни все още технически са във война, посочва Ройтерс.

Водещи новини

Още новини