Южна Корея отново е излъчила чрез високоговорители пропагандни съобщения към Северна Корея

  • 19 юли 2024 11:46

  • 204
  • 1
Южна Корея отново е излъчила чрез високоговорители пропагандни съобщения към Северна Корея
© pixabay

През нощта Южна Корея е излъчила чрез високоговорители съобщения, насочени към Северна Корея, в отговор на изстреляните от Пхенян балони с отпадъци към Юга, предаде Ройтерс.

От май насам Северна Корея пуска хиляди балони с прикрепени към тях торби с боклук, които се носят от вятъра и падат в южнокорейски жилищни квартали, причинявайки материални щети.

След многократни предупреждения да спре изпращането на отпадъци, южнокорейските военни възобновиха излъчванията на пропаганди предавания, световни новини и кейпоп с помощта на големи високоговорители, поставени на границата и насочени към Северна Корея, пише БТА.

Севернокорейски дипломат избяга в Южна Корея

Най-остра реакция в Северна Корея предизвиква кампанията с пропагандни листовки и разпространяваната чрез високоговорителите пропаганда. Излъчванията, смятани от военни служители и активисти за ефективна форма на психологическа война, бяха спрени по силата на мирно споразумение, подписано през 2018 г., което и двете страни обявиха за незаконно с нарастването на напрежението.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
204 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.19 | 13:31

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини