Круизен кораб дрейфува край Филипините

share

Луксозен туристически кораб с около 600 туристи - главно американци и европейци - дрейфува днес в крайбрежието на Филипините след малък пожар, при потушаването на който е бил ранен член на екипажа, съобщи филипинското правителство, цитирано от АФП.


Пожарът е бил овладян от екипажа, но е причинил авария в двигателите на круизния кораб "Азамара куест", който плавал към малайзийското пристанище Сандакан, заяви по радио Ди Зед Би Би говорител на филипинското транспортно министерство. Огънят е бил изгасен, но двигателите не се задействат, така че корабът сега дрейфува между остров Палаван и пристанище Замбоанга, каза говорителят, уточнявайки, че нито един турист на борда не е ранен.
Филипинската брегова охрана е изпратила на помощ спасителен кораб, а собственикът на "Азамара куест" е пратил влекач в района.

"Азамара куест" плава под малтийски флаг, но е собственост на американската компания "Роял карибиън интернешънъл". Според сайта на компанията корабът има 355-членен екипаж и може да превозва до 694 пътници.

Водещи новини

Още новини