Сирени за въздушна тревога отекнаха в Тел Авив

  • 01 октомври 2024 15:18

  • 376
  • 1
Сирени за въздушна тревога отекнаха в Тел Авив
© Getty Images, архив

Сирени за въздушно нападение бяха чути в района на Тел Авив, а в центъра на града се е чул приглушен тътен от експлозии, предаде ДПА, като се позовава на очевидци.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2766

Израелските въоръжени сили съобщиха, че тревогата е била задействана от снаряди, изстреляни от Ливан. Армията потвърди, че фрагменти от ракети, са паднали на магистрала в близост до Тел Авив.

По данни на спасителната служба Маген Давид Адом шофьор на автобус е бил ранен, а друг шофьор е пострадал леко. В момента армията разследва инцидента.

Израел нахлу по суша в Ливан

Израелският новинарски сайт YNet съобщи, че от Ливан са били изстреляни най-малко три ракети. В предградията Херцлия и Рамат Ган също са прозвучали сирени за въздушно нападение.

Ливанската организация "Хизбула" започна да атакува района на Тел Авив едва миналия месец, след близо година на сблъсъци с израелската армия, пише БТА.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Израждане

2024.10.01 | 15:37

1
Абе на тия араби не им ли писна вече толкоз години да изстрелват тия ракетчици и никаква полза да няма. Да бяха хвърляли камъни сигурно повече щети щяха да нанесат. :)))

Добави коментар

Водещи новини