Арменският геноцид скара Коритаров и Хекимян

share

Събитията в Турция изискват солидарност. Очевидно страната е под атака на терористични организации. Това каза журналистът Георги Коритаров в ефира на БТВ.

Темата за признаването на арменския геноцид ядоса Коритаров. По думите му когато един народ се изживява като жертва на геноцид, е много странно 20 години по-късно негови граждани да търсят защита от нацисткия режим“. Той даде пример с молбата на арменски журналист, обърнал се към Хитлер, за да определи арменците като арийска раса.

Коритаров призова историята да се чете комплексно. „Четете, колега“ - обърна се Коритаров към Антон Хекимян. „Трябва да се говори предпазливо по определени теми“. Той изказа съпричастност към невинните жертви, но добави, че те били жертви на вътрешни междуособици. „В основата на всяка интелектуална дейност е четенето“.

Хекимян благодари за забележката и го предупреди, че ефирното им време изтича.

„Още преди подаването на документите за регистрацията на ДОСТ се изсипаха много националистически препоръки, това да не се прави. Законът за политическите партии има ясно разпоредени текстове, например чл. 16, който позволява това да се случи“, отбеляза още Коритаров.

Водещи новини

Още новини