Българската кола край мястото на атентата в Истанбул е на жител на Свети Влас?

  • 07 юни 2016 16:20

  • 25226
  • 0
Българската кола край мястото на атентата в Истанбул е на жител на Свети Влас?
© Getty Images/Guliver

Собственикът на леката кола с бургаска регистрация, която беше забелязана близо до мястото на днешния атентат в Истанбул, е жител на курорта Свети Влас.

По информация на БНР мъжът, чието име е Григор Йорданов, не е български изселник в Турция, а постоянно пребиваващ у нас, работи в Поморие и не е бил с автомобила в Турция.

Службите за сигурност също проверяват информацията около лекия автомобил. Засега няма яснота дали собственикът на колата е бил разпитван от българските или турските служби.

Две млади жени от Бургас са пътували с колата, заснета на метри от местото на днешния взрив в Истанбул, съобщава "Монитор" без да посочва източника си на информация. Според медията с българките вече е установена връзка. За щастие те не са били на мястото по време на атаката и не са пострадали.

От Министерството на външните работи не потвърдиха информацията, че с колата са били две бургазлийки. От там обясниха, че засега няма данни за ранени или загинали българи, а колата все още се проверява – чия е и как е попаднала там.

Експлозия в центъра на Истанбул е убила 11 и е ранила други 36 души, съобщи "Хюриет". Кола бомба е била взривена дистанционно до полицейски автобус. 7 от жертвите са полицаи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
25226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини