Германия и Холандия също призоваха гражданите си да напуснат Бенгази

share

Германия и Холандия също призоваха днес своите граждани да напуснат източния либийски град Бенгази заради конкретна заплаха за западните граждани, предаде Ройтерс.

Преди това Великобритания също отправи подобен призив към своите граждани. Холандското външно министерство предупреди холандците да избягват Бенгази и района на изток от града, като заяви, че ситуацията със сигурността е нестабилна и има опасност от насилие. "Съветваме да се избягват всички пътувания, включително за преминаване, и престои в определени райони, по-точно Бенгази и областта на изток от него", каза министерството на своя уебсайт. Германското външно министерство отказа да даде повече подробности за своето предупреждение. След смъртоносното нападение на ислямистки бойци в Алжир Берлин предупреди германците, че в Северна Африка и страните, граничещи със Сахара, има повишена опасност от насилие или отвличания за западните граждани, посочи Ройтерс.

Малта предупреди гражданите си в Бенгази да бъдат предпазливи, тъй като обстановката е "тревожна", отбеляза ДПА. Малтийската авиокомпания "Еър Малта" отмени днес свой полет до Бенгази. Тя заяви, че решението е било взето като предпазна мярка.

Водещи новини

Още новини