Лили Иванова пее за БСП

share

Примата на българската естрадна сцена Лили Иванова ще огласи центъра на Пловдив за старта на президентската предизборна кампания на БСП.

Сензационната новина, че Лили се е навила да пее за Стефан Данаилов и Ивайло Калфин, издадоха социалисти вчера. Вляво са особено горди и щастливи, че певицата е приела, защото от години безрезултатно я ухажват почти всички партии, пише "24 часа".

Единственият случай Лили Иванова да участва в политическа изява досега бе по време на голямата еуфория в началото на демократичните промени. През 1990 г. заедно със свои колеги като Богдана Карадочева и Васил Найденов и тя застана зад СДС и стотиците хиляди българи, които тогава участваха на сините митинги.

Ударът на БСП сега бил двоен, радват се червените - били отмъкнали Лили от големия си политически враг ГЕРБ. През лятото се разчу, че управляващите много искат примата да участва в кампанията им за изборите и я уговарят за това по лична заръка на премиера Бойко Борисов.

Две седмици са се водили преговорите между пратениците на Станишев и звездата, издадоха запознати. Никой обаче не желае да коментира хонорара на примата и други подробности около участието й в концерта. Той ще е в понеделник, 26 септември, на централния площад в града под тепетата. Преди това ще има политически речи, младежки инициативи и виртуозни изпълнения на фолклорен ансамбъл.

Вероятно Лили се е съгласила заради Ламбо, предполагат другари. В кампанията щяло да имаи други големи изненади с имена на творци, които се присъединяват към проявите на Данаилов заради приятелството си с него или от уважение към професора, намекнаха още отляво.

Водещи новини

Още новини