"Луи Вюитон" прави препратки към барока в новата си междусезонна колекция

Getty Images
share

Продължителният дъжд не успя да попречи на творческия директор на френската модна къща „Луи Вюитон“ Никола Гескиер да представи новата си междусезонна колекция за 2024 г. в сряда, съобщи АП.

Първоначално беше замислено модното дефиле да се състои на фона на златния залез, огряващ великолепен фонтан на италианския остров Изола Бела – впоследствие обаче събитието беше преместено в двореца Боромео.

Дефилетата на междусезонни колекции са сред най-мащабните събития в модната индустрия, като много от тях се провеждат в някои от най-живописните места на планетата. В рамките на тазгодишното шоу в северна Италия Гескиер направи препратки към барока (подхождащи на маслените картини, окачени в двореца), които съчета с модерни спортни тоалети.

Някои от творбите на дизайнера включваха неопренови ленти, които оформят силует на криле върху изрязани горнища или придават подвижност на вълнени поли. Препратки към късния Ренесанс имаше в дизайна на гащеризони, комбинирани с блузи, поли с пайети, които напомнят на защитни ризници, както и ръкавите на якета с мотиви от гоблени. Шоуто беше закрито с подгънати рокли с прозрачни панели и детайли от сатен в прасковено, розово и жълто. Роклите, в стил, подходящ за принцеси, бяха съчетани с ботуши с ремъци.

Докато стотиците гости се насладиха на колекцията в двореца, парижката модна къща организира и дефиле под дъжда по време на следобедната почивка, за да покаже дрехите, както е първоначално предвидено. На фона на бароков фонтан моделите показаха ренесансови деколтета под формата на акордеон, съчетани с къси панталони или мини поли, с кецове или ботуши.

Събитието посетиха световноизвестни знаменитости като Опра Уинфри, Кейт Бланшет, Дженифър Конъли и Ема Стоун, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини