Световни звезди се включиха в първия в света музикален уиски фестивал Bushmills Live

share

Световно известни звезди, сред които Сноу Патрол (Snow Patrol), Илайджа Ууд (Elijah Wood) като част от DJ дуото Wooden Wisdom, Фой Ванс (Foy Vance) и Иън Арчър (Iain Archer), взеха участие в първия в света музикален уиски фестивал Bushmills Live, който се проведе на 21 и 22 юни в дестилерията с най-стария лиценз в света Old Bushmills.

Любопитен факт е, че билети за фестивала не бяха пуснати в продажба. Това превърна Bushmills Live в ексклузивно преживяване, което единствения възможен начин да посетиш бе, чрез участие във Фейсбук конкурса на Bushmills. Така двудневният фестивал събра над 400 човека от цял свят с вкус към качествената музика и доброто уиски, сред които бяха и двама българи, спечелили покана за уникалното събитие.

Форматът на събитието даде възможност на феновете да бъдат в непосредствена близост до звезди като вокалиста на Сноу Патрол - Гари Лайтбоди (Gary Lightbody), чиито гигове обикновено са в огромни зали и пред многохилядна публика. В рамките на Bushmills Live всички изпълнения се проведоха в самата дестилерия, където поколения наред се практикува изкуството на правене на уиски.

Мастър дистилърът на Old Bushmills Колъм Игън сподели: „Това бе много специален повод за ирландското уиски Bushmills и за всички, които са част от дестилерията. Ние посрещнахме изпълнители, които са известни и обичани по целия свят. Така под един покрив събрахме най-доброто от майсторството в акустичните музикални изпълнения на живо и традицията в произвеждането на нашето уиски.”

Джони Куин (Jonny Quinn) от Сноу Патрол сподели: “Bushmills Live като изживяване беше много специално за нас. Свирили сме много пъти на живо пред родна публика, но този гиг в уиски дестилерия беше уникален.”
 

Водещи новини

Още новини