Бурни аплодисменти за принц Хари на благотворителния концерт „Vax Live“

Getty Images
share

Британският принц Хари беше аплодиран бурно, на крака, след като изрази дълбока благодарност към работещите на първа линия срещу новия коронавирус и призова американците да проявят състрадание в речта си на благотворителен концерт за равноправно разпределение на ваксините срещу COVID-19, съобщи електронното издание Мейлонлайн.

Хари и Меган се включват в благотворителния концерт „Vax Live“

Принц Хари беше сред звезди като Дженифър Лопес, Селена Гомес и Бен Афлек на концерта „Vax Live“ само за ваксинирани зрители в Лос Анджелис, организиран от "Глобал ситизън".

Това беше първата публична изява на принц Хари в САЩ след погребението на дядо му принц Филип и след като Хари и съпругата му Меган Маркъл дадоха сензационното си интервю пред Опра Уинфри миналия месец.

Хари и Меган са председатели на кампанията „Vax Live“, чиято цел е да накара хората по света да имат доверие на ваксините и да съдейства на усилията всички желаещи да имат достъп до такива ваксини.

Очакваше се двамата да бъдат на сцената на концерта, но Меган, която е бременна с второто им дете, си остана у дома и принц Хари бе сам на сцената на стадиона в Лос Анджелис.
 

"Събираме се заедно, защото тази пандемия не може да свърши, ако не действаме колективно с безпрецедентна решимост в името на човечеството", каза британският принц Хари.

Концертът ще бъде излъчен на 8 май по тeлевизионните канали Ей Би Си, Си Би Ес, Фокс, Ютюб и радиостанция айХартМедия и целта му е да се наберат дарения, за да се подпомогне ваксинирането на 27 милиона лекари и медицински служители по света. В кампанията участват и политици от цял свят, сред които са президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис, френският президент Еманюел Макрон, премиерите на Канада и Хърватия Джъстин Трюдо и Андрей Пленкович, както и знаменитости като Гейл Кинг, Джими Кимъл, Оливия Мън, Шон Пен, Бен Афлек.

Водеща беше Селена Гомес, а Дженифър Лопес беше хедлайнер на концерта.

Водещи новини

Още новини